14 præmiehingste i Oldenburg

17-11-2017 21:00

Britt Carlsen

Avl

Især to hingste i det dressurbetonede hold blev tiljublet af publikum ved kåringen i Oldenburg – begge er danskejede – og ingen af dem fik adgang til præmieringen

Copyright Ridehesten.com
Publikum var begejstrede for Andreas Helgstrands ædle Quaterback-søn, hingsten blev kåret, men ikke sat i præmieringen, da den ikke er registreret i Oldenburg.

Det er et paradoks, at kun hingste registreret i Oldenburg kan få adgang til præmieringen og dermed være i kamp om fløjpladsen. Især da de to mest populære hingste i den dressurbetonede afdeling ved forbundets hingstekåring i Vechta i år ikke kommer i præmieringen.

De to hingste, det drejer sig om, er Blue Hors' Londontime-søn og Andreas Helgstrands Quaterback-søn. Begge blev kåret, men da de ikke er registreret i Oldenburg står de udenfor, når fløjen skal findes lørdag middag. Omvendt kan de danske avlere glæde sig over, at det endnu engang er lykkedes de to hingstestationer at indkøbe klassehingste til Danmark.

Desværre opnåede de to moderne sønner af Grand Galaxy Win T ikke kåring i forbundet, og samme skæbne overgik Blue Hors First Choice- og Vincent Maranello-sønnerne. Heller ikke en moderne og velgående søn efter Franklin fandt nåde for kåringskommissionen.

Copyright Ridehesten.com
HP Horses fremstillede en topmoderne Sandro Hit-søn, som opnåede kåring og adgang til præmieringen.

På positivsiden blev begge sønner efter Blue Hors Farell kåret. Hingsten fremstiller i år sin første kåringsårgang, og sønnerne har efterladt et positivt indtryk. HP Horses fik kåret og præmieret en dejlig moderne søn efter Sandro Hit med Fürst Heinrich på morsiden. Hingsten har et herligt hingstepræg med masser af udtryk, og en topmoderne type som pyntede  i kollektionen. 
I alt syv dressurbetonede hingste blev udnævnt til præmiehingste. Listen ses HER

Moderne springhingste
Fredagen åbnede med bedømmelse af knap 40 springbetonede hingste. Samtlige hingste var af interessant præstationsblod, og det gav også en meget seværdig løsspringning, hvor flere hingste sprang med stort overblik, god teknik og masser af kapacitet.
I alt syv hingste blev udnævnt til præmiehingste, og resultatet ses HER

Læs meget mere om kåringen i magasinet Ridehestens decemberudgave. 

Copyright Ridehesten.com
Min personlige favorit blandt springhingstene er præmiehingsten e. Quickley de Kreisker/Nummero Uno, som sprang helt ubesværet og med stort overskud.

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner