15-årige Findus B. vandt DOA's DM

09-10-2020 11:39

I sidste weekend afholdt Dansk Oldenborg Avl stævne i Fredericia Sports Rideklub med championatsklasser og danmarksmesterskab i dressur for DOA-heste, og her blev vinderen den 15-årige Findus B. redet af Caroline Palsgaard

Copyright Ridehesten.com
Caroline Palsgaard og Findus B. Foto: Privat.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Findus B. var fløjhingst i Dansk Oldenborg Avl i 2008 og blev sidenhen far til årets bedste forædlede hingsteføl i 2010 og kunne i 2013 stille årets bedste 2-års hoppe Mosen's Faluca samt årets fløjhingst Dragonens Faruq. Han er siden blevet kastreret og har de senere år kun stået til rådighed i avlen via frostsæd.

For fire år siden overtog Caroline Palsgaard Findus B. – primært som skovturshest men det udviklede sig til, at Findus blev Carolines lærehest. Fra deres første stævnestart i LA tog deres rejse sammen fart, og de har flere gange repræsenteret Danmark ved internationale stævner, hvor de har startet Lilletur og opnået flere placeringer.

Copyright Ridehesten.com
Caroline Palsgaard og Findus B. Foto: Privat.

– Jeg er utrolig glad og stolt over de ture og oplevelser, han har givet mig, og det er dejligt, at kan vise, at en dansk oldenborg også kan være med i sporten, siger Caroline, der får undervisning af Findus' tidligere rytter Betina Jæger.

Hun fortæller, at Findus generelt går bedst på de baner, hvor der plads omkring, for det giver ham og Caroline ro til at koncentrere sig om opgaven.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– I Fredericia var han rigtig klar på opgaven og gik et godt og stabilt Intermediaire I-program, som blevet belønnet med et samlet resultat på 73,015%, slutter Caroline. 

Stævnets resultater.

I det seneste nummer af magasinet Ridehesten er Caroline Palsgaard månedens klummeskribent.

Copyright Ridehesten.com
Caroline Palsgaard og Findus B. ved World Cup-stævnet i Herning sidste år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen