19-årig wonderboy topper i Las Vegas

17-04-2015 10:00

Britt Carlsen

Den irske rytter Bertram Allen har gjort det igen - sat hele verdenseliten skakmat, da han i nat dansk tid sejrede i den første runde i World Cup finalen i Las Vegas

Irlands Bertram Allen, 19 år og den geniale grå hoppe Molly Malone vandt åbningsspringningen ved Longines FEI World Cup finalen i spillebyen Las Vegas. Samme Allen lagde sig sidste år i front ved WEG i Normandiet netop med en sejr i åbningsklassen. Han sluttede WEG på en individuel syvendeplads.

Allen, der bor i Tyskland og trænes af Marcus Ehning, viste betagende vendinger på banen, der bestod af 13 forhindringer. Han formår som få, at bibeholde rytme, energi og balance i hesten også i et højt tempo. Selv var han som altid beskedenheden selv, da han understregede, at det var smarte Molly Malone, som klarede skærerne i trekombinationen, hvor han selv missede afstanden til første spring. Allen satsede, men det var en klog satsning, hvor han ikke risikerede alt, for at hente et halvt sekund, og den taktik viste sig at være den rette.
Den regerende mester, Tysklands Daniel Deusser var hurtigere på banen med Cornet d'Amour, men han ramte den aller sidste forhindring og blev noteret for fire strafsekunder.
Amerikanernes stærkeste kort Rich Fellers og 19-årige Fleksibel kom i mål lige efter Allan, efter et ridt, hvor det amerikanske publikum red med ham. Rich Fellers har en særlig foroverbøjet stil, men han er i perfekt balance med Fleksibel, der for år tilbage var så alvorlig skadet (brækket skulder) at ingen forventede han ville komme tilbage i sporten. I ugens start fik rytteren også noget af en forskrækkelse, da Fleksibel stod med en let kolik. Det blev der dog hurtigt taget hånd om, af dyrlægerne, og i nat viste parret at 19 år ikke er en alder for en international springhest af Fleksibels kvalitet. 
Patrice Delaveau, Jur Vrieling, Steve Guerdat, Penelope Leprevost og Martin Fuchs følger på de næste pladser. Se hele resultatet her

Hør Bertram Allen fortælle om sit ridt her 
Hør Rich Fellers fortælle om sit ridt her

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald