19 hold klar til holdkonkurrencen ved OL

06-08-2021 09:02

Annika Knudsen Lorentsen

I dag starter holdkonkurrencen ved OL i springning, og i alt er 19 hold klar efter gårsdagens vettjek. Der er foretaget udskiftninger på flere af holdene efter den individuelle konkurrence

Copyright Ridehesten.com
Steve Guerdat og Venard de Cerisy fra det schweiziske hold. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag afholdes kvalifikationen i holdkonkurrencen ved OL i springning, og der er i alt 19 hold til start. Konkurrencen starter kl. 12.00, dansk tid, og kan ses på DR2 eller på streamingtjenesten Discovery+. 

Flere af landene har valgt at skifte ud på deres hold, således, at de bringer deres reserverytter i spil. Det drejer sig om Storbritannien, Irland, Argentina, Belgien, Brasilien, Kina, Tjekkiet, Egypten, Frankrig, Tyskland, Mexico, Marokko, New Zealand, Schweiz og USA. Det er altså hele 15 af holdene, der har valgt at gøre brug af deres udskiftning. 

Fakta
Endnu en krævende bane

I dag møder der ekvipagerne en bane med 14 forhindringer, og i alt 17 spring. Højden er op til 165 cm, præcis som i den individuelle konkurrence. 

Undervejs på banen møder der rytterne en trekombination, som består af en trippelbar ind, derefter en lodret og til sidst en okser. Senere på banen møder rytterne en linje med en okser og en lodret, hvorunder der er placeret en plastikvandgrav på begge. Sidst på banen møder rytterne en linje med en okser, herefter et buet spor ned til et dobbeltspring med to lodrette, hvorefter de har en relateret afstand ned til den sidste forhindring, som er en okser. 

Se baneskitsen HER.

Startrækkefølgende for nationerne er følgende:

 1. Tjekkiet
 2. Kina
 3. Japan
 4. Israel
 5. Mexico
 6. Argentina
 7. Marokko
 8. New Zealand
 9. Irland
 10. Egypten
 11. Frankrig
 12. Sverige
 13. USA
 14. Storbritannien
 15. Brasilien
 16. Schweiz
 17. Belgien
 18. Tyskland
 19. Holland

Se startlisten med rytternes navne HER.

Copyright Ridehesten.com
Peder Fredricson og All In, som er en del af det svenske hold. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen