30-års jubilæumsfest på Blue Hors

26-03-2023 12:09

Hingstestationen Blue Hors fejrede i aftes deres 30-års jubilæum med et brag af et arrangement, der trak hundredvis af hesteinteresserede 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I forbindelse med deres 30-års jubilæum havde Blue Hors sat fokus på avl, opdræt og management, og således blev de flere hundrede besøgende budt med rundt på fire stationer, som blev besøgt holdvis. Første station var hingstestalden, hvor besøgende fik et indblik i dagligdagen på hingstestationen.

Dernæst gjaldt det ridestalden og filosofien bag talent- og eliteudvikling samt hingste i topsport. Der var også besøg i løsdriften med indblik i håndtering af føl og ikke mindst et besøg i det lille ridehus, hvor der blev fortalt om og demonstreret tilridning og udvælgelse af ungheste.

Endvidere var stalden på Plougstrupgård i Bredsten åben for gæster, der havde lyst til at køre ud og kigge på løsdriften med opvækst. Inden et brag af en hingstefremvisning var der hygge og spisning i staldene på Blue Hors, hvor den store dag blev fejret, og der blev skålet i bobler.

Blue Hors' direktør Ole Magnus Petersen bød velkommen og overlod konferencier Casper Cassøe Krüth til at guide publikum igennem aftenen, hvor avlsmanager Martin Klavsen præsenterede flere af indslagene.

Det gjaldt ikke mindst udnævnelsen af Årets Blue Hors avler, som i år tilfaldt tyske Bernhard Sieverding, der har opdrættet World Cup-finalisten Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack samt superhoppen Bonsai e. Blue Hors Baron, og han er ligeledes avler af stationens nye hingst Blue Hors Luton. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Som endnu en årlig begivenhed ved Blue Hors' åbent hus blev avlere af særligt succesfulde afkom efter Blue Hors hingste præmieret - om det var afkom med særlige rideresultater, medaljehopper, kårede hingste mv.

Fremvisningen af Blue Hors-hingstene blev suppleret med både føl og redne afkom. Da stutteriets førsterytter Nanna Skodborg Merrald rider så mange af hingstene, blev enkelte af hendes vist via video på storskærm - det var ikke muligt for den flittige rytter at vise alle på en aften. På storskærm så vi hingstene Blue Hors Don Olymbrio og Blue Hors St. Schufro, der begge var repræsenteret af fremragende afkom i arenaen. Var nogen ved at få taget til at lette, så var det sølvmedaljehoppen Lygums Zelina, der blev forbilledligt fremvist af Victoria Vallentin.

Blue Hors kan i år præsentere en række helt nye unghingste, og netop af ungdomsrækken viste de i aftes Blue Hors Bonfilio, Blue Hors Bondo, Blue Hors Glamourville og Blue Hors Luton, hvor flere blev flot redet af berider Marie Witt Poulsen, der på sin fødselsdag agerede stand-in for Blue Hors-rytteren Tanja Rusovic, der var forhindret.

Blue Hors-rytterne Nanna Skodborg og Cristian Tudela Ruiz viste adskillige lovende og allerede succesfulde hingste på 4 år og efter, som de rider og uddanner i det daglige; Blue Hors Feinstar, Blue Hors Santiano, Blue Hors Monte Carlo, Blue Hors Kingston, Blue Hors  Zackerey, Blue Hors Baron og Blue Hors Farrell.

En forrygende aftenforestilling sluttede af med en pragtpræsentation af VM-holdguld-hesten og avlsmatadoren Blue Hors Zack med sit faste dansepartner Nanna Skodborg Merrald smukt akkompagneret af Christine Winther Prips smukke sangstemme på nummeret "Simply the best".

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen