40 år med P.S.I og endnu et rekordår

09-12-2019 12:04

Annika Knudsen Lorentsen

Auktionshallen i Ankum var fyldt i går, og mens vejret udenfor var overskyet og regnfuldt, var atmosfæren inde i den kendte auktionshal elektrisk. 49 topkvalitets sportsheste i både dressur og springning blev præsenteret foran et internationalt publikum af indkøbere, professionelle ryttere og supportere i sporten

Copyright Ridehesten.com
Dyreste dressurhest blev V-Plus Gold. Foto: LL Foto

Alle der var mødt op i auktionshallen i Ankum var samlet for at fejre 40 års jubilæet for P.S.I og for at overvære den spændende auktion.

Den dyreste dressurhest blev katelog nr. 20, V-Plus Gold, som er helbror til Harmony's V-Plus, som var den dyreste hest på den 39. P.S.I auktion. Frederic Wandres fremviste Vivaldi-sønnen på bedstevis. I løbet af få minutter blev hesten budt op over 1 million Euro, og endte med et hammerslag på 1,3 millioner Euro. 

Copyright Ridehesten.com
Dyreste springhest blev Chacco's Lando. Foto: Thomas Hellmann

Barren var sat, men der faldt ikke ro på i løbet af de næste tre timer af auktionen. Den dyreste springhest Chacco's Lando e. Chacco-Blue/Lando blev fremvist, og solgt for intet mindre end 1,25 millioner Euro. 

V-Plus Gold var en af de personlige højdepunkter for P.S.I grundlægger Ulli Kasselmann:

– Jeg kender alle hestene rigtig godt, men V-Plus Gold har udviklet sig enormt i løbet af de sidste par måneder og vil nu være i de bedste hænder. 

P.S.I Auktionen anno 2019 leverede den højeste totale salgssum i auktionens 40 år lange historie på 19.15 millioner Euro. Dressurkollektionen blev solgt for 9,59 millioner Euro, mens springkollektionen gik for en samlet sum på 9,56 millioner kroner. 

Læs også

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen