450 lokale knokler frivilligt ved Equitour Aalborg

09-05-2019 20:55

Frivillig arbejdskraft har afgørende betydning for, at det store internationale ridestævne Equitour Aalborg kan realiseres. Aalestrup Naturefterskole er storleverandør med 88 unge når stævnet skydes i gang om under to uger

Copyright Ridehesten.com
Hjælpere fra Aalestrup Naturefterskole

Uden frivillige – intet ridestævne

Altafgørende. Så kort beskriver direktør Jens Trabjerg betydningen af de 450 frivillige, som knokler for at få alt til at klappe under det store internationale ridestævne Equitour, der bliver afviklet hos Helgstand Academy i Uggerhalne sidste weekend i maj.
- Uden de frivillige var der ikke noget stævne. De holder ikke bare hjulene i gang i forhold til f.eks. parkering, camping og banebygning, de sikrer ganske enkelt, at deltagere og gæster får en god oplevelse, siger Jens Trabjerg.
I år deltager 450 frivillige fra lokalområdet, og de fordeler sig på mindst 12 forskellige klubber og foreninger.
- Vi havde ikke nydt samme opbakning, hvis vi havde ligget i en storby. Det er tydligt, at de lokale gerne vil være en del af arrangementet, og det giver et fantastisk sammenhold, som man ikke oplever mange andre steder, siger Jens Trabjerg.

Drømmetjans for unge ryttere
Det er tredje år, hestelinjen på Aalestrup Naturefterskole rykker en uge ud af kalenderen for at hjælpe til ved Equitour Aalborg, og med 88 tidligere og nuværende elever er skolen storleverandør af frivillig arbejdskraft.
- Det er så populært, at selv vores tidligere elever kommer tilbage for at være en del af arrangementet, fortæller Anette Nilausen, der er leder af hestelinjen på Aalestrup Naturefterskole.

I år skal eleverne hovedsageligt hjælpe på opvarmningen og på dressur- og springbanerne, mens klasserne bliver afviklet, og det er tilsyneladende lidt af en drømmetjans.
- De unge er jo selv ambitiøse ryttere, og for dem er det en unik mulighed for at komme tæt på de store stjerner, både når de varmer op men også under konkurrencerne, siger Anette Nilausen.

Ikke bare fornøjelse
Eleverne arbejder stort set uafbrudt på stævnepladsen fra mandag til søndag, og det giver dem ifølge Anette Nilausen en fantastisk mulighed for at lære, hvordan man skruer en stor event sammen.
- Der er meget læring i sådan en uge for de unge. Det går op for dem, hvor krævende det er at skabe et stort arrangement, hvor vigtigt det er at kunne samarbejde, og hvor mange forskellige funktioner man skal kunne klare. Samtidig lærer de, at frivillighed er en vigtig grundsten i foreningslivet, og at gevinsten måske ikke er kroner og ører men en tilfredsstillelse i, at man har været med til at skabe noget godt for andre”, siger Anette Nilausen.

/Pressemeddelelse

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen