5 skarpe til Ellen Birgitte Farbrot

26-09-2014 07:54

I år er første gang dressurrytter Ellen Birgitte Farbrot skal ride finale i Dansk Ride Forbunds championat for unge dressurheste – og det er også hestens første championatsfinale. Vi har stillet hende 5 skarpe om den forestående finale

1. Hvilken hest, skal du ride championatsfinale på?
- Jeg skal ride finalen på Heartmade, en 5 år gammel RDH-hoppe efter Hoftanz/Di Niro. Hun er avlet af Lone Bøegh Henriksen og uddannet af Liselotte Sorgenfrei for Thomas Bach Jensen, der er den tidligere ejer. Tailormade Horses købte Heartmade tidlig i sommer, og jeg er heldig at få glæden af at ride hende.

2. Hvordan er det gået til kvalifikationen og mellemrunden?
- Til kvalifikationsstævnet red vi en gang i Tørring til 8,08. Det var vi tilfredse med, da vi på det tidspunkt var ret nye for hinanden, og der var ikke mange heste over 8 i Tørring - selvom niveauet var højt! Til mellemrunden havde vi lært hinanden bedre at kende og Heartmade har udviklet sig rigtig meget! Dog fik vi ikke vist os fra vores bedste side, fordi vi fik en meget kort opvarmning. Heartmade tabte en sko lige idet jeg satte mig op, så vi fik kun 10 min opvarmning! Hun er heldigvis en dame, som elsker at være inde på banen og med 8,38 er vi ret tilfredse, og der er mere at gå efter.

3. Hvordan forbereder du dig til finalen?
- Frem til finalen træner vi med meget variation, styrke, udholdenhed, både på bane, men også ude i terræn! Jeg synes, det er vigtig at variere træningen af de unge heste, så de bliver ved med at elske deres arbejde i mange år frem.

4. Hvad er dine forventninger til finalen?
- Til finalestævnet håber jeg, at Heartmade føler sig tilpas inde på banen, det bliver det største stævne og første gang hun sover hjemmefra! Ridemæssigt håber jeg, at hun får en god oplevelse og naturligvis at komme til selve finalen.

5. Hvilke planer har du for hesten efter finalen, også på lang sigt?
- Efter Odense vil Heartmade holde lidt træningshvile og komme på ture i skoven, inden vi tager fat på de sidste øvelser frem mod 6-års klasserne næste år. Hun har allerede styr på øvelserne, men skal have noget mere styrke. Jeg tror på, at Heartmade vil nå hele vejen op til Grand Prix, hun viser i hvert fald talent og lyst. Tailormade Horses ønsker at lave nogle embryoføl på hende, så det bliver spændene at se nogle "hjerte-børn" i 2016!

Vi glæder os rigtig meget til Odense og DRF’s championatsfinaler. Det er første gang vi deltager - både Heartmade og mig selv!

Læs mere om JBK Horse Shows HER.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing