6-års hest i aktion i middagshede

07-08-2009 07:18

Britt Carlsen

Her til morgen kl. 8.00 starter kvalifikationsklassen for de 6-årige dressurheste i Verden - de fire danske deltagere skal i aktion til middag
Copyright Ridehesten.com
I dag skal de 6-årige danske heste kæmpe om en plads blandt de 12 ekvipager, der får direkte adgang til finalen. Maria Andersen og Karina Lihmskov sluttede på en 14. plads i kvalifikationen for 5-årige heste, og de har dermed en chance for en finaleplads i dagens trøstfinale, hvor tre ekvipager kan løse billet til finalen. (Foto: Ridehesten)

De danske 6-års heste trænede godt i går aftes, er meldingen fra den danske lejr i Verden, og alle er klar til dagens opgave: kvalifikation til finalen for de bedste 6-årige dressurheste i verden. Varmen ligger allerede nu kl. 7,20 tungt over stadion, der er omkranset af høje træer og selve VM arenæn er omkranset af telte, så ikke en vind rør sig på banen. Det er Lone Madsen som skal først i aktion for Danmark kl. 11.02 med Heslegårds Rolex, kl. 11.18 følger Lars Bækgaard efter med Spirit Lotus i samme gruppe. I den efterfølgende gruppe har Thomas Lassen startnummer tre kl. 11.57 på avlshingsten Uno Don Diego og Michæl Søgaard slutter den danske deltagelse af i samme gruppe kl. 12.21 i øvrigt lige efter Fie Skarsø, den danske dressurrytter repræsenterer det tyske oldenburgforbund med Rash e. Ron William. Gruppevinderne går direkte videre til finalen på søndag - 12 heste får i dag billet til denne finale, mens de tiloversblevne tre pladser besættes af de bedste heste i morgendagens trøstfinale. Kl. 15.00 i eftermiddag er det tid for trøstfinalen for de 5-årige heste. Her skal Maria Andersen forsøge at kvalificere Karina Lihmskov ind i finalen. Maria sluttede kvalifikationen på 14. pladsen kun 0,06 points fra en finaleplads, så hun har en god mulighed for at nå ind i finalen via dagens trøstfinale. De danske heste i dagens 6-års klasse er: Heslegård's Rolex e. Heslegård's Rubin/Heslegård's Louis, opdrættet af Heslegård Stutteri UNO Don Diego e. Dressage Royal/Falkland, opdrættet af Stutteri UNO Dybdalsgårds Margerit e. Carano/Racot, opdrættet af Henrik Gregersen Spirit Lotus e. Salomon/Vemmetofte Rainman, opdrættet af Lene Andersen og Per Mosegaard Følg med her på siden, hvor vi opdatere løbende efter de danske ridt.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner