6 hestetyper du støder på, når du kigger efter ny hest

10-09-2016 09:27

Ann-Sofie Skovlund Eriksen

Det er et velkendt faktum, at når du leder efter en ny hest, er du nødt til at kysse en masse frøer, før du endelig finder din prins

Det er ligesom dating eller at købe et hus – alt hvad der lyder fantastisk på papiret, er ofte meget anderledes i virkeligheden. Chancen for at du møder disse seks typer undervejs i din søgen er ret stor…

 

  1. Hesten der føles som en raket, der er klar til take-off
Copyright Ridehesten.com

Annonceret som en god ”begynderhest”, ”bombesikker” og ”helt nede på jorden” – men den hest du sidder på, føles absolut ikke som den, der var beskrevet i annoncen. Det føles som en tikkende bombe, der kan eksplodere når som helst. Måske trykker du på ”de forkerte knapper”, måske har hesten en dårlig dag – eller måske er sælger godt klar over, at kun en nybegynder vil være naiv nok til at købe dette skøre bæst… Uanset årsagen: stig af – NU!

 

  1. Hesten i den skumle og mørke stald midt i ingenting

Du er sikker på, at din GPs har ledt dig på afveje, eftersom den indkørsel du holder i, næppe ligner en salgsstald, men nærmere en forladt losseplads med en pokkers masse mudder og skrammel. En hest dukker på mystisk vis, og nærmest ud af det blå, op… Eneste problem er bare, at det ikke er den 1,65+ vallak, du havde kigget på på nettet – i stedet står der en svajrygget hoppe på 1,45… Du forlader stedet mere måbende, end da du ankom.

 

  1. Hesten du simpelthen bare har ondt af

Du bliver fortalt, at den har ”været der og gjort det” – og ja det har den… og mere til. Den er så nedslidt og gigtplaget, at du nærmest nægter at gøre et forsøg på at ride den. Du får lyst til at købe den for blot at putte den ud på en skøn græsfold, hvor den kan nyde resten af sine dage.

 

  1. Hesten der faktisk er som beskrevet – så meget at du faktisk bliver lidt skræmt
Copyright Ridehesten.com

Dette er det sjældne dyr, den hest, som lever op til sin annonce. Den bevæger sig som en drøm, er nem at håndtere og ser bedre ud end alle fem medlemmer af One Direction til sammen. Du forelsker dig på stedet. Selvfølgelig er det også derfor, der under pris stod ”Kontakt for pris” – da du spørger om prisen, er du ved at dåne og overvejer seriøst at tage et lån i huset… Eller måske kunne du sælge en nyre på det sorte marked – du har trods alt kun brug for én, ikke?

 

  1. Hesten der ikke opfylder nogen af dine krav, men du kigger på den alligevel

Du ved faktisk ikke, hvorfor du er der… Hesten er slet ikke det, du er på udkig efter, men der var bare noget ved den, som tiltalte dig og fik dig til at lave en aftale med ejeren. Om det var dens øjne, et skjult potentiale eller fordi du forelskede dig i dens smukke aftegn, er ikke til at sige. Din mavefornemmelse sagde, du skulle tage et kig på den – og der er stor chance for, at du faktisk ender med at købe den.

 

  1. Hesten med den meget ”overbærende” sælger

”Jeg håber altså ikke, at du er endnu en, der bare spilder min tid. Det er sket så mange gange allerede…” siger sælger, inden du næsten er kommet ud af bilen. Du føler dig med det samme tvunget til at gå igennem hele processen – afprøvning, alle spørgsmålene og så videre - selvom du godt ved, allerede ved første øjekast, at denne hest ikke er noget for dig. Senere sender du en høflig ”tak, men nej tak”-sms til sælger, velvidende at du netop der bliver dumpet i kategorien som endnu en, der har spildt sælgers kostbare tid.

 

Kilde: H&H

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner