Agnete Kirk Thinggaard trives i Florida (video)

21-01-2020 07:22, af Thomas Bach Jensen

Blue Hors-dressurrytter Agnete Kirk Thinggaard har gjort status på sit ophold i Florida og fortæller her om, hvordan hun og hestene trives i det vanedannende dejlige klima og om hendes forestående stævnestart med tre avlshingste

Copyright Ridehesten.com
Agnete Kirk Thinggaard og ungheste Vegas Volt på deres træningsbase, Legacy Farms i Florida. Foto: Privat.

– Klimaet i sig selv er jo totalt vanedannende. Her er sol og palmer og altid varmt og dejligt, og det er helt vildt fedt. Man får helt automatisk ekstra energi og overskud bare på grund af vejret, fortæller hun meget glad.

 

Hestene er faldet godt til

Alle fem heste trives også rigtig godt i Florida, og de har alle taget rejsen super godt, og de klarer også varmen rigtig fint. Især hingstene tabte sig lidt på rejsen, men de har taget på igen og ser rigtig fine ud nu.

– De er glade, friske og i super humør. Det er som om, at varmen og solen også påvirker deres humør til det bedre, fornemmer Agnete.

Ikke blot de tre hingste Blue Hors Don Olymbrio, Blue Hors Zatchmo og Blue Hors Veneziano, men også hoppen Atterupgaards Orthilia var igennem en længere karantæne, efter ankomst til Wellington. Karantænen for hopper er ikke så lang, så Orthilia var hurtigt ude igen, men hingstene har stået der længe. De første to kom ud for halvanden uge siden, og Veneziano kommer ud i denne uge.

– Det er virkelig omstændeligt og tager lang tid, men til gengæld er faciliteterne i karantænestalden helt i top, og derudover har der været super folde, som de kunne gå på, så det har været helt fint, fortæller Agnete og fortsætter: – Vi har kunnet træne hver dag i karantænen. Godt nok er det på en springbane, men hingstene har vænnet sig til, at der sker lidt af hvert omkring dem, mens vi rider, og det har jo været fin miljøtræning.

Copyright Ridehesten.com
Agnete og Veneziano sammen med træner Lars Petersen. Foto: Privat.

Til ridestævne med tre hingste

Agnete kunne ikke ride ved sæsonens første store stævne i forrige uge, da hingstene ikke var ude af karantæne endnu, men netop nu står hun overfor sit første stævne i Wellington, og hun glæder sig helt vildt. Don Olymbrio og Zatchmo skal gå CDI3*, og Veneziano skal gå to nationale Grand Prixer, fordi man kun kan starte to heste i CDI’en.

– Det bliver så skønt at komme op ad midten igen, fortæller Agnete med glæde i stemmen.

De tre hingste er stadig forholdsvis ”nye” i gamet. Don Olymbrio i den forstand, at hans og Agnetes samarbejde er helt nyt, og både Zatchmo og Veneziano er stadig forholdsvist urutineret på dette niveau. Derfor er de første stævner enormt vigtige i forhold til at få rutine, finde sammen inde på banen, hvor Agnete også skal lære, hvordan hestene hver især reagerer på de forskellige situationer.

– Der skal samles erfaring på alle tre heste. Masser af erfaring – og helst på rekordtid, siger hun med et smil og samtidig utvivlsom alvor.

Copyright Ridehesten.com
Gårdhaven på Legacy Farms i White Fences lige udenfor for Wellington. Foto: Privat.

Don O. føles som et privilegie

Der er mange på Instagram og Facebook, som spørger til en status på samarbejdet mellem Agnete og Don Olymbrio, og slår begejstret fast, at det går rigtig godt.

– Det har været en fornøjelse at overtage så velredet og veluddannet en hest som ham. Han er høflig, utrolig talentfuld og bare så skøn at ride på. Jeg synes, vi har ret godt styr på det meste i træningen, så næste skridt er jo stævnerne, der som sagt begynder i denne uge. Vi tager et stævne ad gangen og lægger planer for efterfølgende stævner løbende, forklarer Agnete.

– Jeg glæder mig helt vildt til at komme afsted med ham. Det er et kæmpe privilegie at få en hest som ham, lyder det fra rytteren.

Veneziano-søn til fremtiden

Udover de tre hingste har Agnete medbragt en 6-års vallak, Vegas Volt efter Veneziano, som hun er meget glad for at ride på.

– Det er rigtig sjovt at uddanne en unghest, og jeg synes, det er ekstra sjovt, fordi han er efter Veneziano. Han er meget modtagelig for uddannelsen, og jeg skal ride nogle mindre stævner på ham herovre som led i hans uddannelse. Han er en spændende hest til fremtiden, og jeg tror, han kan blive rigtig god, fortæller hun om den tyskfødte hest.

Copyright Ridehesten.com
Don Olymbrio har fundet sig rigtig godt til rette i sine nye omgivelser. Foto: Privat.

Lige så fantastisk som altid

Orthilia er nu færdig med sin egentlige genoptræning og skal nu bygges op til stævner igen. Det kommer til at tage lidt tid, men Agnete håber, at hun kan nå at ride et stævne eller to på hende i Wellington, inden turen går hjem igen.

– Hun er lige så fantastisk, som hun altid har været, men det er klart at jeg går langsomt frem og passer rigtig godt på hende, så vi ikke får en skade igen, forsikrer Agnete.

 

Stort boost til uddannelsen

Agnetes fem heste er opstaldet på Legacy Farms i White Fences hos hendes træner Lars Petersen og hans kone Melissa Taylor. Agnete træner med Lars hver dag, men ikke alle heste går undervisning hver dag. Som oftest rider hun to heste for Lars hver dag, og så veksler hun lidt mellem hestene, så de hele tiden får en eller to fridage fra træning.

– Det giver virkelig et boost til min uddannelse. Før trænede vi mest på Skype, og så var han hjemme i Danmark op til stævner, men i den her periode kan vi virkelig få fat på nogle ting og komme i dybden med grundridningen og de forskellige issues, hver hest har, og det fungerer super godt, forklarer Agnete.

– Jeg er rigtig glad for at træne med Lars, og vi har et rigtig godt samarbejde med stor respekt for hinanden og for hestene, understreger hun.

Copyright Ridehesten.com
Med fem konkurrence optager man lidt plads på staldgangen. Foto: Privat.

Trives med de andre heste-tosser

Agnete er rigtig glad for at være opstaldet hos Lars og Melissa og fortæller, at de har en super hverdag sammen. Til at passe sine heste har hun jeg to hestepassere med hjemmefra; hendes stævnegroom, Trine Ølgod, og hendes groom fra Julianelyst, Katrine Seidelin.

– De knokler og er fuldstændig uundværlige for, at dette eventyr kunne realiseres. Det er teamwork, og ingen rytter kan fungere optimalt uden gode hestepassere til at sørge for alt det, de sørger for. Det er virkelig et team, der skal fungere for, at det hele fungerer i de 6 minutter, man er på banen, og jeg er rigtig glad for mit team, forsikrer Agneter, der samtidig slutter denne status med ordene:

– Jeg har det fantastisk og trives i Florida sammen med alle de andre heste-tosser, der er her i sæsonen. Det er med skyklapper på, for det handler kun om heste, og det er fantastisk!

Copyright Ridehesten.com
Hestepasserne Katrine Seidelin og Trine Ølgod sammen med Zatchmo, og de nyder alle tre sol og palmesus. Foto: Privat.

Vær opmærksom på, at Agnete har take over på Blue Hors’ Instragram i dag tirsdag den 21. januar.

 

Blue Hors Don Olymbrio, 12 år, e. Jazz/Ferro (opdr. J. Lamers, NL)

Blue Hors Zatchmo, 11 år, e. Blue Hors Zack/ Donnerhall (opdr. Inge Bastian, DE)

Blue Hors Veneziano, 10 år, e. Vivaldi/ Donnerhall (opdr. Blue Hors, DK)

Atterupgaards Orthilia, 15 år, e. Gribaldi/ Donnerschlag (opdr. Atterupgaard, DK)

Vegas Volt, 6 år, e. Blue Hors Veneziano/ Don Gregory (opdr. Zuchtstall Kotschofsky, DE)

Copyright Ridehesten.com
Som vintergæst er det vanskeligt ikke at være begejstret for klimaet i Florida, som Agnete kalder for vanedannende. Foto: Privat.

Læs også

DM i dressur med nye på podiet?

04-09-2020 15:01, af Britt Carlsen

Equitour Denmark er i fuld gang, og forude venter bl.a. DM i dressur for seniorer, hvor Cathrine Dufour er storfavorit, men alt kan ske, og desværre har OL-rytter Agnete Kirk Thinggaard måttet melde fra

Kom helt tæt på Agnete Kirk Thinggaard

10-07-2020 07:20, af Kristine Ulsø Olsen

I et åbenthjertet og ærligt interview fortæller Agnete Kirk Thinggaard om hverdagen på Julianelyst og om hvordan det er, når ambitionen om at være ponymor må lægges på hylden

Atterupgaards Orthilia har fået to føl (video)

12-06-2020 09:49, af Thomas Bach Jensen
Avl|

OL-dressurhesten Atterupgaards Orthilia, der er en af Agnete Kirk Thinggaards Grand Prix-heste, er via to rugehopper blevet mor til to føl fra samme undfangelse

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Thomas Bach Jensen

Webredaktør og nyhedsvagt

Thomas Bach Jensen
20 33 86 83
tbj@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Thomas Dolleris Larsen er sovet ind

24-09-2020 15:11, af Thomas Bach Jensen

Berider Thomas Dolleris Larsen, der for fire måneder siden fik en hjerneblødning, er i nat sovet stille ind i sin nærmeste families nærvær

Kom indenfor hjemme hos Dufour og Laudrup

29-09-2020 10:47, af Annika Knudsen Lorentsen

– Det var ret nervepirrende og grænseoverskridende at give frie tøjler til dem i forhold til at indrette vores hjem, fortæller Cathrine Dufour og Rasmine Laudrup, som dog er blevet meget glade for resultatet, som møbelfirmaet FASMAS har skabt i deres fælles hjem 

Mindehøjtidelighed for Thomas Dolleris Larsen

28-09-2020 09:21, af Thomas Bach Jensen

Dansk ridesport mistede i sidste uge et menneske, der har gjort en stor forskel for mange i sporten, idet Thomas Dolleris Larsen gik bort. På lørdag afholdes en mindehøjtidelighed umiddelbart før hans bisættelse

Heste kan hjælpe unge med at forstå sig selv

23-09-2020 19:34, af Annika Knudsen Lorentsen

Undersøgelser antyder, at heste kan have en positiv virkning i forhold til at få børn og unge til at forstå sig sel. Ligesom heste kan være med til at skabe et positivt førstehåndsindtryk af et terapiforløb

Kingsland sælger aktiemajoritet på 51 %

22-09-2020 12:05, af Annika Knudsen Lorentsen

Det verdensomspændende brand Kingsland Equestrian har solgt aktiemajoriteten på 51 %, og de fortæller, at de glæder sig til i fremtiden at have Helgstrand Dressage som samarbejdspartner, for det er netop Helgstrand som har købt majoriteten i firmaet

Sådan undgår du muk

23-09-2020 09:57, af Annika Knudsen Lorentsen

De fugtige omgivelser, der ofte er kendetegnet for efterårets folde, er perfekte for muk og dermatofilose. Sygdomme, som man skal holde ekstra øje med, hvis hesten skal holdes rask og glad. Agria Dyreforsikrings dyrlæge kommer her med en række gode råd til til, hvordan du hjælper din hest med at undgå muk og dermatofilose

Dramatisk ridebanespringning i senior DM i dag

26-09-2020 20:59, af Thomas Bach Jensen

Dramatisk ridebanespringning vendte op og ned på placeringsrækkefølgen i Orifarms DM for seniorer ved Copenhagen Eventing, der i dag bød på både refuseringer og en knækket tøjle

14-årig mister livet i tragisk rideulykke

23-09-2020 11:17, af Merete Haahr

Rideverdenen er i chok og sorg efter at en ung canadisk pige, Zara Buren, i går mistede livet efter en tragisk rideulykke – Himlen har fået en engel og et lys er blevet slukket

Susanne Barnow klar med 5 heste til championatsfinale

22-09-2020 13:23, af Annika Knudsen Lorentsen

Susanne Barnow kan sammmen med sin partner Steffen Kristensen glæde sig over, at det i år er lykkedes at kvalificere fem ud af fem mulige heste til Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste i dressur, og Susanne fortæller, at de er stolte og taknemmelige for, at deres lille team kan tage til Blue Hors med fem heste de selv ejer

Riders Cup tog guldet på hjemmebane (video)

27-09-2020 19:16, af Annika Knudsen Lorentsen

Det blev en spændende afgørelse i årets Agria DRF Mesterskab for klubhold i springning, hvor Riders Cup og Bækgaarden Sportsrideklub måtte dyste om sølv og guld i en hektisk omspringning