Aktivt military avls- og træningscenter

05-08-2013 06:56

Det er de færreste avlere herhjemme, der har militarysporten i tankerne, når der vælges hingst, men sådan er det ikke på Engerupgaard i Tikøb

Copyright Ridehesten.com
David og Lotte Holm ved Engerupgaard.

Den smukke ejendom Engerupgaard i Tikøb danner en pragtfuld ramme om avler- og rytterparret Lotte og David Holms aktive dagligdag. Den imponerende terrænbane omkring gården bliver flittigt brugt af parret selv samt flere landsholdsryttere, og så driver de en succesfuld avl af spring- og militaryheste i Dansk Varmblods regi.

- Avl er blevet en passion for os, og her i Nordsjælland er der rigtig mange dressuravlere, men hos os banker hjertet for springning og military, fortæller Lotte Holm, hvis glødende interesse for jagt og military er smittet af på David - i dag rider de begge jagter, mens David også har opnået status af banebygger af terrænbaner.

- Vi vægter ridelighed, kapacitet, temperament samt udholdenhed og styrke højt, fortæller Lotte, der har som mål at avle topmilitaryheste, hvilket kræver en kombination af ridelighed, gangarter, springformåen og mod.

Magasinet Ridehesten har været på besøg på Engerupgaard til en snak om stedet, sporten og ikke mindst avlen, og du kan læse meget mere om og se billeder fra besøget i Ridehestens augustnummer.

Læs meget mere i Ridehestens augustnummer.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen