Alexanders Belantis solgt til Sverige

04-10-2023 20:32

Annika Knudsen Lorentsen

Helgstrand Dressage har solgt hesten, som Alexander Yde Helgstrand vandt EM medaljer for ungryttere med i år. Belantis er flyttet til Sverige

Copyright Ridehesten.com
Alexander og Belantis. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I et opslag på Alexander Yde Helgstrand Instagram, og på Helgstrand Dressages sociale medier, har de offentliggjort, at den 14-årige skimle vallak Belantis e. Benetton Dream/ Expo'se er blevet solgt. 

Fremover vil vallakken blive redet af svenske Sofia Ek, som overtog ham i søndags. I opslaget fortæller Alexander:

– Det er tid til at sige farvel til min elskede Belantis, da han har fundet et nyt hjem. Det har været en fantastisk rejse med ham og Belantis du har været en fantastisk læremester, og lært mig så meget, som jeg vil være evig taknemmelig for. Ikke alene har du været min dansepartner til stævner, men også min bedste ven i stalden og rundt på galopstien. Du har hjulpet mig med at opnå mine mål ved at vinde fuld for hold ved EM, og sølv i den individuelle kür. 

Copyright Ridehesten.com
Alexander og Belantis ved CHIO Aachen-stævnet. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Alexander Yde Helgstrand har haft mange gode oplevelser med Belantis, og han havde ham blandt andet med til Wellington i USA sidste vinter, hvor ekvipagen tog flere internationale sejre på lilleturs niveau. Ekvipagens repræsenterede ikke kun Danmark ved EM for ungryttere i år, men deltog også ved EM sidste år, hvor det blev til en holdsølvmedalje. 

– Det har været en svær beslutning, men Belantis vil nu bo i Sverige og lære hans nye ejer Sofia Ek, alle de ting, som han har lært mig, slutter Alexander i sit opslag. 

Se opslaget nedenfor.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen