Andenplads til holdet i Nations Cup

20-05-2018 17:26

Camilla Tiefensee Schrøder

Cathrine Dufour sejrede suverænt som eneste rytter over 80 % i küren. Det svenske hold var ikke til at slå af førstepladsen, men landstræneren roser det danske hold for god kampgejst

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Eftermiddagens Grand Prix Freestyle har sat punktum for denne omgang af Nations Cup i franske Compiégne, og den danske nationalmelodi har lydt ved præmieoverrækkelsen, hvor Cathrine Dufour fik overrakt en sølvpokal og det danske hold blev hædret for en andenplads.

En tilfreds landstræner
Vinderne blev det svenske hold bestående af bl.a. Patrik Kittel, som kom på en individuel andenplads med 78.950% på Well Done De La Roche CMF. Holdet var svære at komme i nærheden af, da alle rytterne red sig til placeringer i toppen både lørdag og søndag. Den samlede sum af svenskernes individuelle placeringer var 15, mens Danmark endte på 39. Tredjepladsen gik til Holland.

Landstræner Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein er overordentligt tilfreds med holdets indsats, fortæller hun til Ridehesten.com
– Svenskerne kom med et meget komplet og jævnt hold, må man sige, og danskerne gjorde, hvad de skulle og kunne

Se resultatlisten.

Dufour vandt med afstand
Med 84.250 % blev det til en sikker individuel sejr i GP Freestyle til Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy e. Caprimond/Donnerhall, som høstede et væld af 8- og 9-taller gennem deres kür-program. Det blev endda også til et 10-tal fra den svenske dommer for den frie skridt, som kom i flot harmonisk forlængelse af piaffe.

Se resultatlisten for Grand Prix Freestyle.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Cathrine var outstanding, lyder det fra landstræneren.
– Cassidy er fit for fight. Vi trykkede ikke på de sidste knapper, og der er plads til meget mere, men det hele skal ikke fyres af nu, for den skal langsomt bygges op til VM (WEG i Tryon til september), forklarer hun.

Kampgejsten blev vækket
Både Anders Dahl og Ulrik Mølgaard gjorde også god figur i Grand Prix Special tidligere på dagen, hvor begge ryttere forbedrede deres resultater fra i går. Anders Dahl og Selten HW e. Sandro Hit/Hohenstein (opdr. I. Wiederhold) opnåede femtepladsen med 70.787 %, og Ulrik Mølgaard red sig til 69.021 % på Michigan e. Michellino (opdr. Kaj Jensen).

– De to herrer gjorde det rigtig godt og lige efter forventningerne. Der var en smule mere fighterinstinkt i dag, og man kunne se, de gav lidt mere gas, fordi de ville bibeholde andenpaldsen, siger Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein.

Se resultatlisten for Grand Prix Special.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen