Andreas Helgstrand fik varmen

06-09-2023 17:35

EM Riesenbeck: Med en temperatur på omkring de 30 grader her i Riesenbeck, så har det været særdeles varmt for både ryttere og heste under første afdeling af holdkonkurrencen ved EM, men for Andreas Helgstrand blev det lige en tand varmere

Copyright Ridehesten.com
Andreas og Jovian på vej rundt om banen inden der blev givet startsignal. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Tidligere på dagen var Daniel Bachmann Andersen og Vayron den første danske ekvipage i seniorernes holdmesterskab og det klarede de med bravur, som man kan læse mere om HER. Klokken 16.15 var det tid for den næste danske ekvipage, nemlig Andreas Helgstrand og Jovian e. Apache/Tango.

Den store avlshingst udfylder en 20 x 60 bane som ingen andre med de store bevægelser han går med, så når programmet starter med fri trav og efterfølgende traverser, så vælter pointene ind for den 9-årige hest, som med Andreas lå på over 82% inden den første piaffe. Desværre kniber det stadig ved det samlede arbejde og det gjorde af procenten faldt betydeligt inden galopturen. Her brillerede Jovian dog igen med store flotte changementer og bedre galoppiruetter end set tidligere. Samlet blev det til 74,41% og dermed lige en my bedre end resultatet fra Daniel og Vayron.

Optakten til dagens Grand Prix var dog ikke helt som håbet for Andreas.

Jeg stod og skulle til og op på Jovian inden opvarmningen, så skal Mik ordne hovene på ham inden han træder ud af boksen og der er skoen helt skæv. Så får man varmen. Så ringe til smeden og inden han kommer og finder sit grej og inden han får rettet skoen og smidt den på igen, så er man pludselig ti minutter efter, fortalte Andreas efterfølgende.

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og DSP Quantaz. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Rytteren inden Andreas var Isabell Werth og DSP Quantaz e. Quaterback/Hohenstein, som efterhånden er blevet vant til at ride allerede på førstedagen, da flere af hendes landsmænd er blevet stærkere end hende og dermed rider på andendagen. I dag lagde Werth et højt niveau ved at ride en god tur uden de store fejl og ej heller så katastrofal en skridt, som det nogle gange er set. Med 77,17% har de lagt Tyskland ind på andenpladsen i holdkonkurrencen.

Copyright Ridehesten.com
Carl Hester og Fame. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Carl Hester er endnu engang at finde på det britiske landshold, denne gang med Fame e. Bordeaux/Rhodium. Som altid får Hester det hele til at se legende let ud på den 13-årige hoppe, som han kun har redet siden starten af året. Der var ikke de store svagheder i dagens program, som blev bedømt til 78,54% og dermed dagens højeste porcent.

Copyright Ridehesten.com
Andreas og Jovian. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I forhold til holdkonkurrencen, så er det kun det bedste resultat fra hver nation der indgå i dag og det betyder at England i front, mens Tyskland ligger to’er og Danmark på en foreløbig tredjeplads. Individuelt er Andreas på femtepladsen, mens Daniel er nummer seks.

I morgen bliver det hele afgjort når de to sidste ryttere fra hver nation skal ride og der har danskerne følgende starttider:

  • Klokken 12.15 - Carina Cassøe Krüth med Heiline’s Danciera
  • Klokken 16.06 - Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Zepter 

Resultatet af klassen og foreløbig stilling i holdkonkurrencen

Start - og resultatlister.

Hør herunder i videoen Andreas fortælle meget mere om dagens tur og forberedelserne optil.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen