Andreas Schou kæmper for EM og OL

22-08-2022 11:22

Annika Knudsen Lorentsen

Andreas Schou fortsætter med at tage rundt til store stævner. Det giver bedre muligheder, at han er rykket op som nummer 37 på verdensranglisten, og nu er fokus rettet mod næste års EM og OL i 2024

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Darc de Lux ved EM. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Andreas Schou, der bor i Kolding og driver ridecenteret Absolute Horses i Sommersted sammen med sin bror Christian, er rykket hurtigt op på verdensranglisten. Den 1. september sidste år rykkede han op som nummer 90 på top-100 listen. Så blev han nummer 79 og så nummer 53. Men ved opgørelsen 1. august i år rykkede han op som nummer 37.  Det har gjort det lettere at få adgang til de store stævner.

Det blev ikke til medaljer ved VM i ridebanespringning i Herning, men Andreas har bestemt ikke mistet modet. Han er indstillet på at kæmpe videre – fortsætte med at deltage i en masse stævner over hele Europa. Så han er heller ikke meget hjemme resten af året.  Og drømmen er fortsat først EM i Milano til næste år og derefter OL i Paris i 2024.

Planlægning
Det kræver planlægning at få sikret sig starter til internationale stævner. Rytteren skal 12 uger frem aflevere en såkaldt Wish-list – en ønskeseddel - til det internationale rideforbund FEI. Alle arrangører skal nemlig give halvdelen af startpladserne til ryttere fra verdensranglisten.

I juni fik han en wildcard fra FEI til at deltage ved det store Golden Champions Tour-stævne i Cannes, hvor det blev til en 7. plads. Nu er Andreas via ranglisten sikret plads til Golden Champions Tour-stævnet i Valkenswaard i Holland sidst i august. Han skal også til internationale stævner i Bruxelles, Wien og Grimaud ved Saint Tropez. Men så er det også planen med et par ugers pause.

Allerede da Andreas rykkede op i top-60 på ranglisten, sikrede han, at Danmark bliver inviteret til samtlige World Cup-stævner, og her håber han at kunne komme til både Oslo og Lyon i oktober.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Darc de Lux ved EM. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Små marginaler
Andreas og Darc de Lux endte som bedste placerede dansker ved VM. Han blev nummer 32 og kom dermed ikke med i den individuelle finale, som var for de bedste 25. Det danske hold endte som nummer 16 og kom dermed ikke i holdfinalen.

– Darc kom i den form, jeg havde håbet på. Men Darc er en stor og langsom hest, så i en tidsspringning må man tage fuld risiko, og det kostede så to nedslag. De følgende dage sprang han fantastisk, men et nedslag kan der let komme – det er jo levende dyr og ikke en bil, vi arbejder med. Det er de små marginaler, der afgør det. Et enkelt nedslag kan vende op og ned på det hele. 

– Det var svære baner, fortæller Andreas Schou, men understreger også, at sådan skal det være, når der skal kåres en verdensmester. Når 100 dygtige ryttere mødes, skal der være noget, der skiller folk ud.

– Banedesigneren havde lavet en bane, der bød på nogle udfordringer.  Det skal jo være den rigtige, der vinder.

Nu er fokus på EM og VM
For at stille et hold til EM skal Danmark bare have mindst fire ryttere, der har opfyldt kvalifikationskravene, mens der er OL-kvalifikationer på højkant ved netop EM næste år.

- Jeg tror stadig på EM og OL. Danmark har ryttere til et godt hold, fortæller Andreas.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen