Andreas Schou suveræn mester

14-06-2009 16:59

Britt Carlsen

Den regerende danske mester Andreas Schou gentog sin DM-sejr fra 2008, da han på den kun 8-årige avlshingst Uno's Safir leverede to klasseridt i mesterskabet og dermed sikrede han sig sejren foran Karina Rie Truelsen og så måtte der omspringning til før bronzemedaljen kunne uddeles

Finalen i det danske mesterskab blev afviklet i strålende solskin i Middelfart foran et talstærkt publikum. Tina Lund og A-Dur R lå i front inden dagens finaler, men Andreas Schou og Uno's Safir lå lige efter med kun 1 fejl. I dagens første gennemridning red Andreas Schou et klasseridt på den kun 8-årige hingst, der kvitterede ved at springe stort og fejlfrit på forhindringerne. Tina Lunds A-Dur R satte et ben i vandgraven, og dermed var der pludselig byttet om på rækkefølgen i toppen. I den afgørende springning var Tina fejlfri indtil trekombinationen, hvor A-Dur R, der er noget urutineret på dette niveau, standsede og efterfølgende fik et nedslag. Dermed lå presset på Andreas Schou, som valgte at ride en rolig runde uden at lade sig presse af tiden, men også han fik et nedslag i trekombinationen, men han og Uno's Safir klarede sig gennem banen med 5 fejl, og det var nok til at sikre sejren. Karina Rie Truelsen og den 10-årige avlshingst Lord If de Chalusse viste stor sikkerhed og stabilitet under hele mesterskabet, og med et enkelt nedslag i dagens første runde og en fejlfri anden runde sikrede hun sig sølvmedaljen i det danske mesterskab. Der måtte omspringning til om bronzemedaljen, idet Tina Lund og Kim Henriksen begge sluttede mesterskabet med 13 fejl. Kim Henriksen og Gørklintgårds Montana var først ude, og de leverede endnu en flot og fejlfri runde i tiden 34,98 sekund. Tina Lund vidste dermed, at hun skulle matche Henriksens 0-runde for at opnå medalje. Det gjorde hun, og hun standsede uret på 33,66 sekund, og dermed fik hun bronzemedaljen i hus.

Links

Læs mere om DM-stævnet i Ridehestens juli-nummer, og se vinderridt og interviews med guldvinderne her på sitet i de kommende dage.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing