Anky kom så og sejrede i Odense

17-10-2009 18:24

Britt Carlsen

Den regerende verdensmester Anky van Grunsven vandt Grand Prix klassen, der er kvalifikationsklasse til morgendagens World Cup kür ved JBK-stævnet - Danmarks stærkeste kort måtte opgive

Stævnet i Odense er det første i World Cup serien, det er derfor også første gang hestene går indendørs i konkurrence i den påbegyndte vintersæson. Det kom klassen desværre til at bære præg af, idet flere heste kiggede på udgangen og storskærmene i hallen. Værst gik det ud over prinsesse Nathalies Rigoletto, der på det nærmeste fjernrefuserede ned mod det "farlige" hjørne. Nathalie tog koncekvensen af hestens tydelig angst og opgav at fuldføre sit ridt. Også Minna Telde måtte opgive på Don Charley, dog af en anden grund, hesten var tydeligt halt i øgningerne. Anky van Grunsven og Salinero sejrede med 73,7% foran sin landsmand Edward Gal og Sisther de Jeu med 71,66% Andreas Helgstrand og Carabas viste flotte momenter i øgninger i overgange til passage og passager samt i serierne, men det indløb også nogle småkiks undervejs og han sluttede på en 9. plads med 67,06% Sune Hansen fik en fejlridning på Gredstedgårds Casmir. Han vendte af midterlinien for at lave pirouetter, men han skulle istedet have lavet sin zig-zag, og det kostede dyrt, omkring 2-3 procent så parret sluttede på 11. pladsen med 66,13% Anne Troensegaard og Seduc, der også var mærket af forholdene inde i hallen, sluttede lige netop på den 15. plads, der giver adgang til morgendagens kür.