Anna Zibrandtsen fylder 30 år i dag

24-04-2024 11:56

Anna Zibrandtsen, der er en af Danmarks topryttere i dressur, kan i dag fejre sin 30-års fødselsdag. Fødselsdagen bliver fejret i sportens ånd, da hun i dag også er til start ved det internationale stævne i Hagen, Tyskland

Copyright Ridehesten.com
Anna Zibrandtsen og Quel Filou på vej på banen ved Hagen Horses & Dreams-stævnet i 2023. I dag kan hun fejre 30 års fødselsdag til samme stævne. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Anna Zibrandtsen fylder i dag 30 år. Anna har i mange år været en del af topsporten i dressur, ligesom hun også har deltaget ved flere af de helt store mesterskaber. Blandt andet opnåede hun sammen med Arlando e. Paddox/ Mytens xx holdsølv til EM i 2017 i Göteborg. Her opnåede parret også en individuel sjetteplads i kür. 

Sammen med Arlando sikrede hun sig også en plads til VM i Tryon i USA i 2018, men måtte desværre melde fra, da Arlando blev skadet. 

Anna var allerede som ung en del af det danske dressurlandshold, da hun både junior, ungrytter og U25-rytter indgik på landsholdet. 

I 2011 vandt hun også prisen for Årets Talent i dansk dressur. Samme år red Anna også sit første EM på hoppen Capriciella e. Cordoba / Wenzel I, og det var med til at skyde Annas internationale karriere i gang. 

Anna er forsat en del af toppen i dansk dressur, hvor hun i dag er at finde A-truppen og er med på long-listen frem mod OL i Paris, der finder sted til sommer. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I øjeblikket har hun hele tre heste på topnniveau, nemlig 10-årige Lumière e. Floricello/Gigolo, 12-årige Uno Don Olympic e. Blue Hors Don Olymbrio/Del Piero (opdr.  Stutteri Uno) og 13-årige Quel Filou e. Quaterback/Stedinger, der alle tre er aktuelle på internationalt Grand Prix-niveau. 

Copyright Ridehesten.com
Anna Zibrandtsen og Lumiére. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Med tre heste på så højt niveau investeres der naturligvis en del tid i konkurrencer, og Anna er derfor også at finde til det international stævne Horses & Dreams i Hagen i Tyskland, hvor hun har Quel Filou med til start i CDI3*.

Parret skal allerede på banen i dag kl. 12:33. Resultaterne kan følges her

I 2023 fandt en stor begivenhed også sted i Annas private liv. I efteråret 2023 blev Anna gift med sin udkårne, Thomas Hansen. Anna og Thomas blev gift ved et smukt bryllup på den græske ø Santorini.

Ridehesten ønsker Anna Zibrandtsen stort tillykke med de 30 år. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner