Anna Zibrandtsens Arlando pensioneres fra sporten

28-12-2021 19:36

Annika Knudsen Lorentsen

Den 16-årige Grand Prix-hest, Arlando, som blandt andet har gået EM og Grand Prix med danske Anna Zibrandtsen og OL med hollandske Diederik van Silfhout, er nu pensioneret fra sporten efter en succesfuld karriere

Copyright Ridehesten.com
Anna Zibrandtsen og Arlando ved EM i Göteborg 2017. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Til Eurodressage fortæller den danske dressurrytter, Anna Zibrandtsen, at hun har pensioneret sin tophest Arlando e. Paddox/ Mytens xx. 

– Vi vil fortsætte med at træne ham, fordi han elsker at arbejde. Den oprindelige plan var at pensionere ham efter Tokyo, men på grund af hans skade i 2018 og COVID har det ikke været muligt at lave en pæn afsked, fortæller hun. 

Ekvipagens seneste internationale start var CDIO Aachen i 2018, mens de i sommeren 2020 red national Grand Prix. Sammen har ekvipagen blandt andet deltaget ved EM i 2017 i Göteborg, hvor de vandt holdsølv og blev individuelt nr. 6. I 2018 blev Arlando skadet og det betød, at han ikke kom til start ved VM i Tryon, ligesom ekvipagen ikke fik mulighed for at arbejde mod en deltagelse ved OL i Tokyo. 

Copyright Ridehesten.com
Diederik van Silfhout og Arlando i 2013. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

OL med hollandske Diederik
Arlando har dog et OL på CV'et, for tilbage i 2016 deltog han ved OL med hollandske Diederik van Silfhout, og endte på en flot 11. plads individuelt. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Denne ekvipage deltog ligeledes ved VM i Caen i 2014, hvor de vandt holdbronze med det hollandske hold og blev individuelt nr. 9. 

Ved EM i Aachen i 2015 blev det ligeledes til en holdmedalje, da ekvipagen var med til at vinde guld med det hollandske hold. 

Copyright Ridehesten.com
Anna Zibrandtsen og Arlando ved EM i Göteborg 2017. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Nye heste til fremtidens Grand Prix
Anna Zibrandtsen kan dog se frem til igen at blive aktuelt på de internationale Grand Prix-baner, for hun har to nye håbefulde heste på vej. Det drejer sig om den 10-årige Quel Filou e. Quaterback/ Stedinger og den 10-årige Igeral D e. Briar/ Richfeld.

Så selvom Arlando er blevet pensioneret, da han aldrig er kommet tilbage i international topform efter sin skade, så træner Anna videre med sine nye stjerner, ligesom Arlando fortsat er i træning, og rides af både Anna og hendes mor. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner