Apache udnævnt til hollandsk elitehingst

29-01-2021 12:48

Halvandet år efter sin død er dressurhingsten Apache nu dekoreret med den højeste udmærkelse i det hollandske avlsforbund KWPN, Preferent, der er den højeste grad af elitestatus

Copyright Ridehesten.com
Apache og Emmelie Scholtens ved World Cup-finalen i 2019. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bjørg Bojsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

KWPN-hingsten Apache e. UB40/ Krack C, der også er kåret i Dansk Varmblod, døde i efteråret 2019 i en alder af 14 år. Den udtryksfulde hingst dannede sammen med hollandske Emmelie Scholtens et meget stærkt partnerskab, der varede i ti år og bragte dem til toppen i international dressursport.

Ekvipagen gik World Cup-finale i 2019, men ved EM 2019 i Rotterdam var Apache ikke til start, da han var meget syg af forfangenhed, hvilket endte med at blive hans død.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I Danmark er Apache kendt som far til bl.a. fløjhingsten Grand Galaxy Win og UVM-guldvinderen Jovian samt den succesfulde unghest Hedelunds Anakin, der døde i efteråret 2020.

I Holland har hingsten haft en lang og betydelig avlskarriere, og blandt flere kårede sønner er den tidligere fløjhingst Indian Rock. Apaches afkom roses af hollandske ryttere for at være særligt arbejdsvillige, og således er flere uddannet til Grand Prix, deriblandt Grand Prix Charlotte Dujardins Gio samt heste som Gaudi Vita (Joyce Heuitink), Ferrari STH (Jeanine Nekeman), Flanell (tidl. Veronique Roerink, nu Semmieke Rothenberger) og Hot Chocolate (Esmee van Gijtenbeek). 

Læs også

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen