Årets 2-års: - Vidunderligt smuk

31-08-2014 11:59
Avl

Ved Dansk Varmblods eliteskue er Årets 2-års springhoppe blevet fundet. Hoppen er...

... fra Bøgegården! Årets springbetonede 2-års hoppe hedder nemlig Bøgegårdens Leona og er ropdrættet og ejet af Stinna og Jørgen Schmidt i Bolderslev.

Den velspringende unge hoppe er født ind i Dansk Varmblods springhesteprogram og er efter Bøgegårdens Graf Stakkato/Lionell/ Lagano.

I finaleringen sagde avlskonsulent Karina Christiansen om Leona:

- Hoppen her er en storrammet, højtstillet med nogle velmarkerede, åbne rammer. Hun har en velfungerende overlinje, og hun har en smidig og velfungerende galop med god energi og en rigtig god evne til at regulere farten. Hun springer med stor lyst, et kraftfuldt afsæt, godt overblik og en helt super benteknik samt hurtige reaktionsevner. Det er en hest, der viser fremragende teknik og en meget stor springkapacitet, sagde hun og afrundede:

- Hun er vidunderligt smuk og eminent velfungerende. Forhåbentligt en hoppe, som vi vil få rigtig meget glæde af i fremtiden, både i avlen og i sporten.

Ikke overraskende var der sønderjydsk tilfredshed med resultatet. På vej ud af hallen med sin 2-års hoppe, lød det med jysk underdrivelse fra Jørgen Schmidt:

- Det var godt nok!

- Nej, det er dejligt - specielt når det er hjemmeavl det hele, tilføjede han.

Bøgegårdens Leona er efter hans egen hingst, Bøgegårdens Stakkato.
 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen