Årets Midtjyske mestre er fundet

10-01-2016 22:02

I dag var det finaledag ved landsstævnet i Ikast, hvor årets Midtjyske mestre i ponyspringning blev fundet på både C og B niveau

I morges tog Ikast Rideklub hul på tredje og sidste dagen ved deres landsstævne i ponyspringning som i dag også bød på finaler for det Midtjyske mesterskab. Mesterskabet er opdelt i to niveauer. Niveau C som er åbent for ekvipager der ikke har placering i MA og niveau B som er åbent for B-ekvipager. Mesterskabet har kørt over kvalifikationer, men i dagens finale var alle nulstillede, så mesterskaberne var vidt åbne. 

Copyright Ridehesten.com
Lucas Vium på Micky

Ved dagens første mesterskab for kat. III ponyer fik 10 ekvipager adgang til omspringningen. Her viste Caroline Sand Bugge på Clements Catwalk de andre hvordan det skulle gøres ved at ride en fejlfri runde i tiden 22,30 sekunder, hvilket var nok til en sejr. Hos kat. I ponyerne blev det tæt efter omspringningen, men det blev Lucas Vium på Mickey som var hurtigst med en tid på 24,50 sekunder og nul fejl i omspringningen, hvilket gav dem sejren i mesterskabet for kat. II niveau C. Kun fire ekvipager ud af 15 startende fik adgang til omspringningen i kat. I ponyernes mesterskab. Det forhindrede dog ikke Laura Touborg på Boolagh Blackbeard i at vinde klassen med flere sekunder ned til mesterskabets nummer to, efter en fejlfri omspringning i tiden 25,25 sekunder.

Copyright Ridehesten.com
Sarah Svendgaard på Powergirl

I mesterskaberne for B niveau måtte en del udgå. Julie jeppesen med Klintholms Miss Abby var dog ikke en af dem, tværtimod. Ekvipagen vandt overlegent mesterskabet for kat. III ponyer efter en tur med nul fejl i omspringning med en tid på 30,82 sekunder. Hos kat. II ponyerne var billedet lidt det samme i det at også Alexander Godsk på Coelenhage's Reza overlegent leverede en nulrunde i omspringning i tiden 34,00 sekunder, hvilket sikrede ham mesterskabet for kat. II ponyerne på niveau B. Hos dagens sidste kategori og derved også dagens sidste klasse, nåede ingen kat. I ekvipager videre til omspringningen. Det betød at vinderen blev den med færrest fejl. Det var Sarah Svendgaard med Powergirl efter en hovedrunde i tiden 49,45 sekunder, som var nok til at hive mesterskabet hjem.

Se resultater HER

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev