Årets World Cup-kvalifikation bliver på Vilhelmsborg

31-03-2022 12:39

Arrangørerne af FEI Dressage World CupTM har af flere grunde valgt at flytte det traditionelle danske World Cup-stævne i uge 42 til det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg, hvor man planlægger et brag af et stævne

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian sejrede i FEI Dressage World Cup™ 2020 på Vilhelmsborg. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er i år 16. gang Danmark er vært for FEI Dressage World CupTM i skolernes efterårsferie, uge 42. Stævnet afvikles blot 2 måneder efter ECCO FEI World Championships Herning, og arrangørerne har, af flere grunde, valgt at flytte World Cup-stævnet til det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg, hvor man kan lave et brag af et stævne, i mindre men velfungerende rammer.

Den danske afdeling af FEI Dressage World CupTM i dressur flyttes fra Jyske Bank Boxen i Herning til Vilhelmsborg, Aarhus i 2022. Årsagen er en usikkerhed hos arrangørerne i forhold til, hvor mange tilskuere man kan tiltrække til endnu et stort, internationalt stævne på dansk grund inden for en 2-måneders periode.

Vi har gjort os nogle overvejelser i forhold til at tiltrække sponsorer og et stort publikum til Herning kort tid efter VM, og da vi er usikre på, om det kan lade sig gøre at fylde Jyske Bank Boxen til World Cup, har vi valgt at lave en anden plan, indleder Casper Cassøe, der sammen med Jens Trabjerg står bag World Cup-eventet herhjemme. – I et godt samarbejde med FEI og Aarhus Kommune er det lykkes os at flytte stævnet til Vilhelmsborg, på den sædvanlige afviklingsdato i skolernes efterårsferie i uge 42.

Under coronapandemien blev World Cup-stævnet i 2020 flyttet fra MCH Messecenter Herning til Vilhelmsborg, og rytterne var glade for de gode faciliteter på stedet. Vilhelmsborg har tilskuere kapacitet på ca. 2000 samtidig, og der bliver også plads til en mindre messe inde i hallen i tilknytning til stævnet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

International dressur og springning
Stævnet største klasse bliver naturligvis FEI Dressage World CupTM med Grand Prix kvalifikation lørdag og kürfinale søndag. Sideløbende med dette vil der blive afviklet 3-stjernet dressur i både stor og lille tur. Disse konkurrencer suppleres med klasser for junior- og ungryttere samt U25. Dressurkonkurrencerne vil strække sig fra fredag den 21. oktober til søndag den 23. oktober.

Det bliver den store opvisningshal på Vilhelmsborg, som danner rammen om samtlige konkurrencer, og derfor er det de internationale springklasser, som åbner en uges dressur- og springkonkurrencer på Vilhelmsborg.

Springkonkurrencerne starter mandag den 17. oktober, og arrangørerne inviterer til CSI2* springklasser kombineret med international ponyspringning frem til og med torsdag den 20. oktober. I samme tidsrum mødes nogle af Europas bedste ponyryttere i FEI Pony Trophy, der er ponysportens svar på World Cup-serien i springning. Finalen i den populære stilspringningsserie for børn, Mustang Cup afvikles også under stævnet.

Som man kan se, er der lagt op til et spændende og alsidigt program over en uges konkurrencer på Vilhelmsborg. Billetsalget åbner d. 15. maj. Se mere på www.worldcupherning.dk

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen