Astrids finaleplads tyvstjålet!

07-08-2015 20:06

UVM Verden - Det var nærmest røveri ved højlys dag, da Astrid lige netop blev frarøvet en finaleplads ved UVM for 5-års efter hun red så flot i B-finalen - Egebjerggaards Duchmann dansede under hende, men en diskutabel skridtkarakter kostede finalepladsen

Astrid Therkelsen Grøn red med stort overblik i B-finalen, og Egebjerggaards Dutchmann e. Sandreo (opdr. Anders Green Hansen) fulgte hendes mindste anvisninger. Traven var udtryksfuld, energisk, skridten takfast, galoppen op-ad-bakke, og så gik han med en dejlig elastisk kontakt til Astrids hånd. 
Dommerne åbnede godt, med at rose Dutchmann for hans elastiske, og meget rummelige trav, men hvor han i kvalifikationen fik 9,2 fik han i dag "kun" 9. Så bemærkede dommerne, at Dutchmann ikke skridtede helt taktfast i vendingerne, og det mens han vandrede afsted, i klar takt, over ryggen under Astrid, mens dommerne gav karakteristik. Dommeren som gav karakteristikken måtte nødvendigvis bemærke, at han ikke skridtede i programmet, som han gjorde under karakteristikken. Og de fik 7,7 - med 8,5 for galop, ridelighed og et samlet indtryk på 8,6 ialt 8,46 points. Det betød, at de gik ind på andenpladsen, og den plads holdt de, lige indtil der manglede tre ryttere, og så gik de to foran hende. Som det blev bemærket i den danske lejr føltes det ikke helt rigtigt, når man så et par af de ekvipager, som smuttede foran, men sådan er dressurkonkurrencerne også. Så må Astrid rejse hjem med den vished, at hun fik vist klasseridning og stort overblik også i de internationale rammer i Verden.

Vinder blev Forina e. Fürst Romancier redet af tyske Claudia Rüscher, som dommer faldt i svime over, og gav 9,06 points. På andenpladsen kom USAs Endel Ots og Lucky Stike e. Lord Laurie - to hannoveranerheste i front med westfaleren Rockman Royal NG e Rock Forever I redet af Stefanie Wolf på tredjepladsen.

Portugisiske Frederico Mexia de Almeida, der rider i Danmark og trænes af Michael Søgaard red JJ Day-Lights Jackpot e. Johnson - en moderne, lidt ufærdig Dansk Varmblods vallak med et godt potentiale. Han var blot lidt "grøn" i de spektakulære omgivelser i Verden men Frederico fandt, at han havde taklet opgaven udmærket. - Det er en hest til fremtiden, bemærkede han. JJ Day-Lights Jackpot blev købt af JJ Horses på Dansk Varmblods Elitefølauktion, og den ejes i dag af Kanga Invest AS.

Se resultatet af klassen her

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen