Auktion: Føl solgt til danske og udenlandske ryttere

06-08-2020 18:33

Annika Knudsen Lorentsen

Campen Auktioner har for første gang været værter for en online følauktion, Unique Jumping Foal Auction, og selvom antallet af solgte føl godt kunne have været højere, ser auktionarius tilbage på en auktion med flere vellykkede salg til dygtige danske ryttere, såvel som udenlandske

Copyright Ridehesten.com
Katalog nr. 10 Tellus e. Tobago Z/ Zirocco Blue blev solgt til USA. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I søndags sluttede Unique Jumping Foal Auction, som er en auktion afviklet af Campen Auktioner. På trods af, at arrangørerne godt kunne have ønsket sig en højere salgsprocent, glædes de over den store interesse der har været for netop denne springfølsauktion. 

Det var første gang at denne auktion løb af stablen, og auktionen er lavet med håbet om at kunne højne standarden i udbuddet af danske kvalitets springføl og således sikre at både danske og udenlandske ryttere fremadrettet kan erhverve sig og efterfølgende lave toppræstationer på danskavlede heste. 

– Der har været stor interesse fra udlandet omkring Unique Jumping Foal Auction, fortæller auktionarius Finn Campen og fortsætter:

– Den meget usikkerhed i forbindelse med COVID-19 afspejler sig dog desværre i et for lavt antal solgte føl, men interessen for auktionen har været tilfredsstillende. 

I alt har mere en 25.000 været inde og kigge på auktionen, og i løbet af de uger hvor der har været muligt at byde er der blevet afgivet 404 bud. 

Copyright Ridehesten.com
Katalog nr. 5 Electric Lady Vest e. Emerald/Clinton blev solgt til Spanien. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Flere gode salg
– Vi ved, at al opstart er svær. Vi er endnu en ukendt spiller på verdensmarkedet, men det har vi tænkt os at lave om på. Både under og efter auktionen har vi fået virkelig mange positive udmeldinger og opbakning fra hesteinteresserede, der støtter op omkring dette nye koncept fra Campen Auktioner. Vi glæder os over, at vi efter auktionen har fået utallige henvendelser fra folk der vil have deres føl eller hest med på auktion, og derfor har vi allerede nye auktioner i støbeskeen, udtaler auktionsagent Charlotte Schreiber, som har haft et stort ansvar i forhold til at arrangere netop Unique Jumping Foal Auction.

Selvom salgsprocenten kunne have været højere, blev der på auktionen solgt føl til flere interessante købere. Der var bydere fra både USA, Spanien, Ungarn, Sverige, Tyskland og Danmark, og gennemsnitsprisen på de solgte føl var 10.200 EUR inkl. salær. 

Copyright Ridehesten.com
Khedive by CK blev solgt til det danske rytterpar Martin Mose Knudsen og Caroline Schaarup-Kjær. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Landsholdsrytter har erhvervet et hingsteføl
Blandt de danske købere var landsholdsrytter Martin Mose Knudsen og Caroline Schaarup-Kjær, for sammen har rytterparret erhvervet sig det dejlige hingsteføl Khedive by CK e. Eldorado van de Zeshoek/Kannan (opdr. Stutteri Kondrup v/Charlotte Kondrup). 

– Glæden var rigtig stor da det viste sig hvem køberne var, og jeg glæder mig til at følge ham på stævnebanerne i fremtiden, fortæller Charlotte Kondrup, som er avler af Khedive by CK.

Katalog nr. 11 Fascination e. Casall/Carano (opdr. Jeanette Dalgaard Revsbech) blev også på danske hænder, mens katalog nr. 5 Electric Lady Vest e. Emerald/Clinton (opdr.Stald Vestergård v/ Annelise & Rolf Vestergård Hansen) blev solgt til en rytter fra Spanien. 

Både katalog nr. 10 Tellus e. Tobago Z/Zirocco Blue (opdr. Jørgen Eriksen) og katalog nr. 12 Tennessee Vest e. Tangelo van de Zuuthoeve/Berlin (opdr. Stald Vestergård v/ Annelise & Rolf Vestergård Hansen) blev solgt til USA.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen