Avl og sport på Borgen

26-08-2015 21:04

Den sidste weekend i august samles Dansk Varmblods bedste unghopper, føl og unge rideheste på Vilhelmsborg for at kæmpe om vindertitlerne ved EQUSANA Eliteskue, hvor der igen i år er gratis entre

 

Copyright Ridehesten.com
Igen i år skrives der avlerhistorie ved Dansk Varmblods Equsana Eliteskue. For to år siden var en af historierne, at de to ET-søstre Fiontini og Fiontina blev kåret med sølv og guld - sidenhen har de vundet hhv. guld og sølv ved UVM 2015.

Avl og sport hænger unægteligt sammen. Ved Dansk Varmblods EQUSANA Eliteskue gør man sig umage for at give avlerne en lærerig mulighed for at komme til ridestævne og samtidig give rytterne muligheden for at kigge indenfor til bedømmelse af føl og hopper og overvære den store Dansk Hesteforsikring Elitefølauktion.

Sideløbende med eliteskuets bedømmelsesklasser for hopper og føl, der finder sted i den store opvisningshal, afvikles der udendørs landsstævne med Dansk Hesteforsikring Youngster Cup for 6- og 7-års dressurheste samt 5-, 6- og 7-års springheste. Her har man chancen for at se nogle af sæsonens førende championatsheste og for dressurhestenes vedkommende samtidig at følge de heste, der er vokset fra championatstiden.

For springhestene er der stor spænding forbundet med stævnet, da der er udtagelse til UVM på Zangersheide. For både dressur- og springhestene gælder det hvert år, at mange tidligere har været finalister ved eliteskuet som føl eller unghopper, og det giver en ekstra dimension af spænding for avlerne her at kunne følge deres afkom på konkurrencebanen.

Dansk Varmblods EQUSANA Eliteskue 2015 afholdes på Vilhelmsborg lørdag den 29. og søndag 30. august.
 
Dansk Hesteforsikring Youngster Cup

De bedste 6- og 7-års dressurheste samt springheste i alderen 5-7 år vil konkurrere om betydelige pengepræmier i Dansk Hesteforsikring Youngster Cup. Der er tale om Dansk Varmblods-registrerede heste, samt hingste og hopper kåret i Dansk Varmblod. Hestene er særligt udvalgt efter ranglisteplaceringer og sportslige præstationer, for at sikre et højt niveau, også for publikums skyld. 
I dressur rides FEI’s program for 6-års heste og Prix St. Georges for 7-års hestene. De udvalgte dressurheste i hver aldersgruppe går en opvarmningsklasse fredag uden bedømmelse, og finalerne afvikles om lørdagen. 

I springning afvikles 5-års klassen i LA, 6-års klassen i MB og 7-års klassen i MA. Konkurrencerne bliver afviklet på den store udendørsbane på Vilhelmsborg. For alle årgange er det gældende, at der fredag eftermiddag afvikles en opvarmningsklasse. Lørdag afvikles 1. afdeling efter metode A, hvor alle ekvipager går videre til finalen, som vil blive afviklet søndag.

Propositionerne for Dansk Hesteforsikring Youngster Cup kan ses på DRF Go!

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald