Viktor besøger Drenge i Ridesporten for Ung i DV

10-07-2024 13:18

VM-sølvvinder Viktor Hjortshøj Kristensen, der var på landsholdet ved International Young Breeders VM, fortæller om Ung i DV på Bækgaarden

Copyright Ridehesten.com
Viktor Hjortshøj Kristensen under mønstringsbedømmelsen ved VM. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Foreningen Drenge i Ridesporten er på deres årlige sommer camp. I år er det Bækgaarden ved Skanderborg, som er vært for campen, der samler drenge fra hele landet på tværs af alder og discipliner.

Sædvanligvis krydres ridningen med foredrag og faglige indslag, og i år får de unge drenge besøg af Viktor Hjortshøj Kristensen, han vil fortælle om Ung i DV, som han er en del af. Viktor var med, da Dansk Varmblod og Ung i DV havde gæster fra 20 avlsforbund til WBFSH International Young Breeders Championship på Stutteri Ask fra den 4. til 6. juli. Viktor tilhører seniorgruppen, og ved dette VM fik Ung i DV et fantastisk resultat. Samlet set vandt teamet (junior og senior) en sølvmedalje og Viktor selv sluttede individuelt på en flot 7. plads ud af 75 senior-deltagere.

Ung i DV er skabt for at give unge mennesker interessen i, hvordan man avler og bedømmer Danske Varmblodsheste. Der bliver afholdt kurser og temature kun for Ung i Dansk Varmblod, hvor man har mulighed for at møde andre med samme interesser.

Ung i Dansk Varmblod vil gerne:

  • Udbrede kendskabet til og stimulere interessen for avl af danske varmblodsheste
  • Give de unge fælles erfaringer, som kan skabe et sammenhold i organisationen
  • Udruste de unge så de senere kan deltage aktivt og engageret i Dansk Varmblods arbejde
  • Stille et velforberedt hold til de internationale ungavlerkonkurrencer, som finder sted hvert 2.år i regi af World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH)
Nyheden fortsætter efter annoncen

I praksis tilbyder ”Ung i Dansk Varmblod” tilbyde aktiviteter med højt hestefagligt indhold af såvel praktisk som teoretisk art og kombinere hestefaglighed med sociale aktiviteter. Et medlemskab af Ung i DV betyder, at man automatisk også er medlem af Dansk Varmblod Rideklub.

Drenge i Ridesporten er en forening som blev startet i 2021 for at give ridesportens drenge et fællesskab og gode relationer i hesteverdenen. De mødes fra den 8. – 10. juli på Bækgaarden ved Skanderborg, hvor de får undervisning i dressur og springning af hhv. Andreas Emil Larsen og Martin Mose Knudsen.

Dansk Varmblod bakker op om det gode tiltag, og tilbyder deltagerne på sommer campen et medlemskab af Ung i DV (uden magasinet Ridehesten) for resten af året.

Copyright Ridehesten.com
Klara Øskov Olesen, Nicoline Holm Larsen, Astrid Østergaard Sørensen, Anine Parslov Vogelsang, Anne-Sofie Wowk Jepsen, Karoline Øskov Olesen, Cecilia Zaremba Jensen og Viktor Hjortshøj Kristensen. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

/Dansk Varmblod

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner