Avlshingst viste vejen i championatet

13-10-2017 17:30

Britt Carlsen

Søren Møller Rohde sejrede sikkert i dag på avlshingsten Cyrano Ask, og det bliver en interessant kollektion af 4-årige springheste vi får set i championatsfinalen i morgen

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Rohde og den stort springende avlshingst Cyrano Ask sejrede i dagens kvalifikation. Dommerne bemærkede, at mange af hestene sprang med lidt åbne forben, hvilket ikke er nogen ulempe hos de unge heste, for det kan vidne om der gemmer sig en god kapacitet i hestene.

En flot top på 5-6 rigtig gode, talentfulde springheste - har vi set i dagens anden kvalifikation til lørdagens championatsfinale for de 4-årige heste. Det var springdommernes konklussion efter anden kvalifikation, som blev vundet af Stutteri Ask's førsterytter Søren Møller Rohde og avlshingsten Cyrano Ask e. Ci Ci Senjor Ask, der opnåede 8,7 points.

Copyright Ridehesten.com
Christian Petersen kom ind på en delt andenplads med Aprodite 'M' Z for stutteri Alfarvad.

Christian Petersen og Aphrodite 'M' Z e. Arko III var også topplaceret i første kvalifikation, og i dag sluttede de på andenpladsen med 8,4 points. Den placering delte han med Rikke Haastrup Kristensen, som havde hele tre heste med i placeringerne. Med den velspringende hoppe Lugranda efter hendes egen avlshingst og tidligere landsholdshest Luganer kom hun ind på andenpladsen med 8,4 points. Det gav Rikke den samlede sejr på Lugranda (opdr. Lena Brohus) efter de to kvalifikationer. Hun indtog også den samlede andenplads med Contendra.
20 ekvipager og ligeplacerede til 20. pladsen har adgang til finalen. 

Springdommerne Lorenz Linnet, Bo K. Møller og Kenneth Ernst var tilfredse med kvaliteten af hestene, og især af de godt 20 heste, som nu er finaleklare. Mens der i første kvalifikation var noget usikkerhed og spændinger hos flere af de 4-årige heste, var de anderledes velspringende i dagens kvalifikation, vurderede de. Desværre var der enkelte ryttere, som ikke fik redet indenfor tiden i dagens klasse, og tiden var ellers ikke en større udfordring, bemærkede de. Ellers var der ros fra dommerne til hovedparten af klassens ryttere, som formåede at vise deres heste i det rette tempo og i en god rytme.

Copyright Ridehesten.com
Den samlede vinder efter de to kvalifikationer blev Rikke Haastrup Kristensen og Lugranda.

Se det samlede resultat HER 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen