Baltic Cup er i fuld gang

01-12-2017 20:46

Camilla Tiefensee Schrøder

Det er ikke kun julestemningen, der er i top på Vilhelmsborg. De danske pony- children- og juniorryttere har også sørget for at få dannebrog til tops adskillige gange i løbet af det internationale springstævnes to første dage

Copyright Ridehesten.com
Childrenrytternes vinderhold i den julepyntede hal på Vilhelmsborg. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Som en del af Christmas Show på Vilhelmsborg er finalen i Nordens største ungdomsturnering skudt i gang. Ponyer, heste og deres unge ryttere fra Sverige, Norge, Danmark, Finland og Tyskland er denne weekend samlet til Baltic Cup-finalen på Vilhelmsborg, og ind til videre er de danske ryttere kommet fint fra start med sejre både torsdag og fredag.

Noona Wildfang Linde på Townhead Lakita vandt både individuelt og med childrenholdet. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Noona Wildfang Linde på Townhead Lakita blev vindere af children stor tur, hvor springene er 115-120 cm høje. Med to nulrunder og tiden 34,25 havde de Cecilie Kjær på Aagaardens Elina lige i hælene, som sprang fejlfrit med tiden 34,86 i omspringningen.

Triumf i holdkonkurrencerne
Noona Wildfang Linde og Cecilie Kjær havde også succes som del af det vindende hold i holdkonkurrencen for children-ryttere. Her vandt de sammen med Marie Bjørn Henriksen på Top's Taloubet T og Kia Keller på Zaffran.
Det blev også et dansk hold, der vandt i holdkonkurrencen for juniorryttere. Her bestod det vindende hold af Emilie Moesgaard Christiansen på Serupårds Corona, Camilla Mortensen på Handybeat, Astrid Lund Wisholm på Codiac og Theodor Wildfang Just Linde på Salto des Nauves.
Lørdag er det ponyrytternes tur til at ride holdkonkurrencer.

Karoline Sloth Kjær på Bjerregårds Qlimax vandt kat. II. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Vindende ponyryttere
Vinderen af kat II stor tur 110 cm blev Karoline Sloth Kjær på Bjerregårds Qlimax, som vandt med to fejlfri runder og en overbevisende tid på 25,38 sekunder i en klasse, hvor vi skal helt ned på tiendepladsen for at finde en udenlandsk rytter på resultatlisten.

Isabell Victoria Frost Jensen og Nutbourne Paper Moon vandt i kat. II. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø

Kat. III stor tur var der danske flag i top tre. Isabell Victoria Frost Jensen kom hurtigst over de 90 cm høje forhindringer på ponyen Nutbourne Paper Moon. Hun red to fejlfri runder med tiden 24.38 i omspringningen og dermed var hun lidt over et sekund foran Josefine Marie Vesterskov på andenpladsen på Annaghmore Boomerella, som klarede runden på 25,43. Tredjepladsen gik til Caroline Hjorth på Fozzie efter to fejlfri runder i tiden 25,64.

Følg alle stævnets resultater og startlister.

Info

Om Baltic cup:
For at ride Baltic Cup finalen 2017, er det nødvendigt at have kvalificeret sig igennem en række kvalifikationsstævner afholdt i løbet af året. For at ride kvalifikationsstævner er det ligeledes nødvendigt at kvalificere sig, enten ved opnåelse af point ved udvalgte landsstævner eller ved udtagelse fra landstræner eller tilkøb af wildcard