Barnow topper første dag i Kolding

10-05-2024 20:42

Trine Askjær-Jørgensen

Denne weekend er Kolding Rideklub værter for et landsstævne i dressur for heste, der inkluderer anden kvalifikation af Ecco Cup. Fredagen har budt på fire nationale klasser, hvor Susanne Barnow løb med sejren i den højeste af dem

Copyright Ridehesten.com
Lea Andreassen Torabi og Bergåkras Amaranth. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Kolding Rideklub er sædvanen tro værter for den anden kvalifikation i den populære ungdomsturnering Ecco Cup. Denne weekend rider junior-, ung- og U25-rytterne, mens ponyerne indtager banerne til deres Ecco Cup-kvalifikation i næste weekend. 

I dag er der blevet taget hul på landsstævnet i dressur, som udover Ecco Cup også omfatter nationale klasser. Fredag var der fire klasser på programmet, som både kunne fungere som opvarmningsklasser til weekendens turnering, men også er åbne for andre ryttere.

Ved middagstid blev stævnet indledt med en MB0, og her gik sejren til Blue Hors-rytteren Sophia Ludvigsen med Højgaardens Zacksmir e. Blue Hors Zack/ Sir Donnerhall I (opdr. Stutteri Højgaardens Heste), som red til 73,654% og vandt overbevisende. 

På den anden bane gik der en MB2, hvor Marie Amalie Juul og Nikitaro e. Blue Hors Romanov/ Blue Hors Don Romantic (opdr. Connie Tworek) trak det længste strå med 71,711%.

Herefter fulgte MA2, hvor Lea Andreassen Torabi og Bergåkras Amaranth e. Ampère red til 70,877% og tog sejren hjem, mens Karoline Rohmann og Nice Melody e. Sezuan/ Schwadroneur (opdr. Stutteri Melody v/ Else Rohmann) fulgte lige i hælene med 70,526%.

Copyright Ridehesten.com
Susanne Barnow og Skovdals Dexter. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dagens sidste og højeste klasse var Intermediaire I, som havde fem ekvipager til start. Bedst af dem blev Susanne Barnow med den 8-årige DV-vallak Skovdals Dexter e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Romanov (opdr. Bjarne Skovdal), som red til hele 73,903% og vandt foran Emma Ahlberg, der med 67,763% kom ind på andenpladsen sammen med Ambjergs Delgadino e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Don Romantic (opdr. Malene Clausen).

Susanne Barnow driver sammen med sin partner, Steffen Kristensen, Kirstinelund Sportsrideklub ved Aarhus samt sin selvstændige virksomhed Barnow Dressage. Her indkøber de løbende føl for at sikre gode rideheste til fremtiden, og én af dem er netop Skovdals Dexter, som parret købte på Auktion Nord i sin tid. I Susannes kyndige hænder har han udviklet sig til en stjerne og startede blandt andet Pavo og DRF's championat for 7-års heste samt UVM i dressur sidste år.

– Det er meget specielt med sådan en hest, man har haft, fra den var seks måneder gammel og fulgt hele vejen og uddannet selv til der, hvor han er i dag, fortæller Susanne og fortsætter:

– I dag havde jeg en forhåbning om at få ham lidt mere på bagparten. Han er jo en stor hest, så det kræver meget styrke, men jeg synes, at jeg fik ham sat bedre, og det betød, at galoppiruetterne blev virkelig gode i dag. Han er lidt en kejser at ride på, fordi han virker som om, han bare synes, det er vildt fedt. Det var en megafin tur, og jeg er bare så glad og stolt af ham.

Stævnets start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner