Benedikte overbevisende ny Danmarksmester for U21!

27-01-2019 16:28

Der skulle en omspringning til at fordele guld- og sølvmedaljen, og det blev Benedikte Rie Truelsen der med en overbevisende omspringning kunne tage imod guldet

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hos ungrytterne var der lagt op til en udfordrende bane fra banedesigner Bo Bak Andersens side, og som det er vanligt med hans baner, så skal der rides godt og præcist, hvis man vil gøre sig forhåbning om at ride fejlfrit. Det var ikke nogen undtagelse i ungrytternes finale, sponsoreret af Agria.

Indenfor de første 11 ryttere lykkedes det kun en rytter at ride fejlfrit, og så var det ovenikøbet med en tidsfejl. Det var Karoline Vistesen Graveren der red en rigtigt flot runde, men med sine 14 fejl fra første afdeling i går, endte det ikke med en topplacering til hende.

Astrid Svenstrup var med Diamante godt på vej mod en rigtig flot fejlfri runde, men på spring nr. 7 sprang Diamante så godt, at hun simpelthen skød Astrid ud af sadlen. Der blev kæmpet for at blive hængende i sadlen, men desværre lykkedes det ikke.

Så blev det tid til de fejlfrie ryttere fra gårsdagens første afdeling. Den første var Phillippa Wildfang Linde, der red en overbevisende og selvsikker tur. Men i lighed med Karoline, blev det til en ærgerlig tidsfejl. Med fem ryttere tilbage med nul fejl, var spørgsmål om en tidsfejl var nok til at få en medalje?

Copyright Ridehesten.com
Phillippa Wildfang Linde på vej mod bronzemedaljen.


Benedikte Rie Truelsen var med start nr. 13 den næste på banen, og som Benedikte har tendens til at gøre, så red hun med ro og overblik på den velspringende Cassina Z. Ikke overraskende lykkedes det hende at ride fejlfrit – indenfor tiden!

Alexander Godsk har vundet utroligt meget ombord på Cabrio det sidste stykke tid, så der er ikke nogen tvivl om at han er farlig i en omspringning. Ganske som forventet, så red han en overlegen fejlfri runde, og omspringning om guld og sølv var sikret!

Copyright Ridehesten.com
Alexander Godsk på vej mod sin sølvmedalje.
Nyheden fortsætter efter annoncen

 

Adam Sparlund Olesen gjorde et rigtigt godt forsøg for at komme med i omspringningen. Men desværre faldt udspringet af dobbeltspringet og udspringet af trekombinationen, hvilket betød at han sluttede med samlet 8 fejl. Det skulle vise sig at række til en samlet fjerdeplads.

Næstsidste rytter var Christine Thirup Christensen på Vedric, og heller ikke hun havde heldet med sig i dag. Hun havde to lette nedslag på hhv. spring nr. 4 og 7, og hun sluttede også på en samlet fjerdeplads.
Spørgsmålet var så, om gårsdagens vinder Anne Katrine Kolborg johansen kunne ride sig med ind i omspringningen og kampen om medaljerne? Spring nr. 4 havde bare givet flere ryttere problemer, og også for Katrine blev der her til et nedslag. Der faldt yderligere en bom på næstsidste spring, og med yderligere en tidsfejl sluttede hun på en samlet sjetteplads.

Det betød at der var to ryttere der skulle mødes i en omspringning om guldet. Benedikte Rie Truelsen og Alexander Godsk. Sikkert og vidst var det at Phillippa Wildfang Linde vandt bronzen, efter hun havde samlet 1 fejl over de to afdelinger.

Omspringning
Både Benedikte og Alexander er kendt for at kunne ride stærkt. Det havde Benedikte allerede vist en gang i dag, da hun vandt MA** på Kouffa inden mesterskabsklasserne gik i gang.

Første rytter i omspringningen var Benedikte Rie Truelsen, og hun gjorde hvad hun kunne, for at lægge maksimalt pres på Alexander. Hun red alle vendinger til perfektion, og hun turde lade Cassina Z galoppere hele vejen ned til sidste spring, som der var en hel langside ned til. Kunne Alexander komme lige så godt rundt? Der skulle rides meget stærkt for at slå Benedikte, og det lykkedes ikke Alexander at følge med i Benediktes tempo. Fejlfrit var det, men med tiden 33,87 sekunder, var det næsten 1,5 sekunder langsommere end Benediktes 32,45 sekunder.

Det samlede resultat af mesterskabsklassen kan ses her.

Copyright Ridehesten.com
Benedikte Rie Truelsen med sin nye guldmedalje!

 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen