Binder takker nej til OL-dommerjob

19-12-2023 12:03

Trine Askjær-Jørgensen

Elitesportschef for dressur, Anne-Mette Binder, har takket nej til jobbet som "President of Ground Jury" i military ved OL i Paris til sommer. Hun vil som holdleder nemlig have fuldt fokus på de danske dressurryttere

Copyright Ridehesten.com
Anne-Mette Binder. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sidst i november bragte vi på Ridehesten.com nyheden om, at Dansk Ride Forbunds elitesportschef for dressur Anne-Mette Binder var blevet udpeget til som dommer at stå i spidsen for OL i military i Paris 2024.

I forlængelse af udnævnelsen som President of Ground Jury i military ved OL i Paris har Anne-Mette Binder dog været nødsagt til at meddele det internationale rideforbund, FEI, der har udpeget dommerne, at hun desværre ikke kan påtage sig opgaven. Årsagen er, at den ikke er forenelig med opgaverne som holdleder for det danske dressurlandshold, der ankommer til Versailles netop, som militarykonkurrencerne går i gang.

– Fokus skal være 100% på de danske dressurheste, -ryttere, hestepassere og staben omkring holdet, og det er ikke foreneligt med at have det overordnede dommeransvar for en anden OL-disciplin, selvom konkurrencedagene ikke er sammenfaldende, fortæller Anne-Mette Binder, der glæder sig over tilliden og anderkendelsen i udnævnelsen fra FEI og i stedet ser frem til at påbegynde arbejdet som medlem af FEI's militaryudvalg, som hun blev valgt ind i ved FEI's General Assembly (årsmøde) i november måned.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Svenske Christina Klingspor er blevet udpeget som den nye President of Ground Jury i miltary, noget hun er meget erfaren udi, eftersom hun havde samme titel og job ved VM 2022 i Pratoni og var medlem af Ground Jury ved OL i Tokyo 2020. Senest forrettede hun de 5-stjernede militarystævner i Badminton og Kentucky i år.

Udover hende består holdet af militaryofficials ved sommerens olympiske lege stadig af de præcis samme personer, som du kan se, hvem er her.

Kilde: An Eventful Life

Copyright Ridehesten.com
Dressurlandsholdet, som sidste år vandt VM-guld, er en klar prioritet for holdleder Anne-Mette Binder frem mod og ved OL i Paris. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner