Militaryholdet ude af EM

19-08-2017 21:15

Militaryrytterne var klar til kamp på terrænbanen i dag, men desværre gik det ikke som nemt som håbet. To ryttere kom fint gennem dagens udfordringer, mens et styrt og tre refuseringer eliminerede resten af holdet

Copyright Ridehesten.com
Det danske militarylandshold bestående af Peter Flarup, Hanne Wind Ramsgaard, Mia Hastrup og Cecilie Eriksen

På trods af godt vejr på terrænbanen i dag, var heldet dog ikke helt med det danske landshold, der stod over for en teknisk svær og udfordrende bane.

Hanne Wind Ramsgaard og Vestervang Arami E. Akinos/Ragazzo var i dag bedste dansker med 59,30 strafpoint. Ekvipagen sluttede som nr. 20, mens Mia Hastrup og Constantin M e. Concetto/Gardelan Li lagde sig på en 38.plads med 84,50 strafpoint. Så godt gik det desværre ikke for resten af holdet. Peter Flarup og Frankie e. Frederico xx/Ak’s Rush blev elimineret som følge af en dommerfejl, hvor ekvipagen blev noteret for 3 refuseringer i stedet for ekvipagens 2.
Cecilie Eriksen og Calvin e. Calypso Ask/Alchimist tog et ærgerligt styrt, og måtte også udgå af klassen. Begge har det efter omstændighederne godt. 

Det viste sig dog efterfølgende, at Cecilie Eriksen havde nogle smerter i skulder, knæ og hofte, og da hun skulle undersøges nærmere i ambulancen retter hun sig op, hvorefter skulderen går af led. Cecilie Eriksen måtte en tur på sygehus, og yderligere undersøgelser viste igen brud. Nu står den blot på masser af ro de næste 14 dage.
Det var ikke kun Cecilie Eriksen og Calvin, der blev overrumplet af den tekniske svære bane. Flere ryttere tog et styrt, og en hest måtte også aflives som følges af benbrud.

Det betyder desværre, at det danske landshold er ude af EM i denne omgang.

Briterne tog i dag føringen, og ligger foreløbig til guld. Det har ellers indtil været det tyske landshold, der lå til guld, og på trods af fejlfrie runder til både Ingrid Klimke og Michael Jung, kunne de ikke holde føringen, da Julia Krajewski med Samourai du Thot refuserede, mens Betinna Hoy udgik. Sverige står til bronze, med et godt stykke ned til det italienske hold på fjerdepladsen. Men meget kan ske endnu.

I morgen gælder det ridebanespringningen for Mia Hastrup og Hanne Wind Ramsgaard.

Se alle resultaterne HER

Nedenfor ses den tekniske svære terrænbane som rytterne har været igennem i dag.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen