Blue Hors-hingste trak fulde huse

28-03-2015 17:14, af Thomas Bach Jensen

Direktør Esben Møller glædede sig over det talstærke fremmøde, som fyldte den smukke arkitekttegnede ridehal på hingstestationen Blue Hors. Ledsaget af speaker Jens Kronborg blev publikum præsenteret for 13 avlshingste og flere føl af årgang 2015

Copyright Ridehesten.com

De enestående faciliteter på Danmarks største hingstestation og dressurstald, Blue Hors i Randbøl, var smukt forårspyntet og overalt var der udstillet Blue Hors Care-produkter. Både før og efter hingstefremvisningen gik hestesnakken livligt blandt de omkring to tusinde fremmødte.

Første hingst på banen var den nykårede hingst Zalabaster e. Blue Hors Zack/ Alabaster/ Donnerhall, der er præmiehingst i Oldenburger Verband således som i Dansk Varmblod. Den særdeles velgående hingst, der blev fremvist af Allan Grøn, tog postyret med knusende ro og flot overblik for en 3-års.

Han blev fulgt op af endnu en nykåret hingst e. Blue Hors Zack med Donnerhall/ Pik Bube I på morsiden – Blue Hors Zirrus, som er helbror til Blue Hors Zatchmo. Hingsten, der bød på stor ridelighed og stort gangartspotentiale, blev smukt fremvist af Daniel Bachmann Andersen.

Ved hånd præsenterede Martin Klavsen den nu 10-årige hingst Blue Hors Rockefeller e. Rohdiamant/ Grundstein II/ Akzent II, der grundet en skade som ung ikke kan rides. Den uhyre velgående og smukke Rockefeller er helbror til bl.a. den internationale Grand Prix-hingst Blue Hors Romanov.

Søren Møller Nielsen præsenterede den nu 9-årige Ci Ci Senjor Ask e. Cassini I/ Contender/ Lord, som allerede har vist sin gennemslagskraft i avl og sport. Let, ubesværet og nærmest lysløst forcerede hingsten to oksere, der gradvis blev højere og bredere.

Den 25-år gamle elitehingst og tidligere internationale springhingst, Casir Ask e. Cor de la Bryère/ Landgraf I/ Capitano, fulgte op med en præsentation ved hånd. Den ældre herre blev fremvist for lange lange tøjler og demonstrerede, at han trods sin alder stadig er smidig og adræt.

Allan Grøn præsenterede herefter Blue Hors First Choice e. Jazz/ Negro/ Vincent, der anses som en af hingstestationens fremtidige avlsmatadorer. Den yderst arbejdsvillige hingst viste på forbilledlig vist, hvad der kan forventes af en 5-års dressurhest af ekstraordinær kvalitet. First Choice blev efterfulgt af en herlig søn med Fürst Heinrich som morfar på blot få uger fra Ruth Knudsen på Fyn. Herefter en 1-års hingsteplag efter samme hingst og med Don Schufro som morfar, indkøbt af Louise Ringsbo på Fyn.

Den elegante Blue Hors Veneciano e. Vivaldi/ Donnerhall/ Pik Bube I, der er født på Blue Hors efter en af Don Schufros helsøstre, den tidligere Årets Hoppe Fabina, blev fremvist af Daniel Bachmann Andersen. Den talentfulde 5-årige hingst, der også er præmiehingste i Oldenburger Verband, fik demonstreret sit fantastiske temperament. Herefter blev publikum præsenteret for en dejlig 1-års hingsteplag efter Veneciano indkøbt i Tyskland.

Den 3-årige præmiehingst Blue Hors Dreamline e. Blue Hors Don Olymbrio/ Blue Hors Hotline/ Blue Hors Don Romantic indtog herefter arenaen og gjorte det under Allan Grøn klart, hvorfor han er kåret med så mange 9-taller. Denne fremragende unghingst har netop også opnået avlsgodkendelse i Oldenburger Verband.

10-årige Favorit Ask e. Diamant de Semilly/ Darco/ Quidam de Revel har allerede indfriet de avlsmæssige forventninger med nogle fantastiske kåringsårgange i Dansk Varmblod. Under Søren Møller Nielsen fra Stutteri Ask gav hingsten en forsmag på sin store formåen, der også har affødt forventninger til en international springkarriere.

Kongen på hingstestationen, den 22-årige Blue Hors Don Schufro e. Donnerhall/ Pik Bube I/ Unkenruf, har taget sin officielle afsked fra fremvisninger udenfor de hjemlige omgivelser. Den store hingstepersonlighed, der blev præsenteret ved hånd af Karsten Petersen, viste sig som altid fuld af vigør.

Da Allan Grøn som det næste kom ind på den 4-årige fløjhingst og materialprøvevinder Blue Hors St. Schufro e. St. Moritz Junior/ Blue Hors Don Schufro/ Atatürk var det med kollegaen Daniel Bachmann Andersen ved mikrofonen. Sammen demonstrerede de og forklarede publikum, hvordan man administrerer så enormt et talent, ridelighed og mekanik i særklasse. Netop ved at beherske sig og ikke lægge for meget på, så hesten bliver bygget langsomt op og vil holde til sporten i mange år – og ingen tvivl om, at St. Schufro netop har kapacitet til den lange bane. Herefter fik publikum to dejlige og helt unge føl at se e. St. Schufro.

Traditionen tro er der avlerpræmiering af opdrætterne bag de afkom efter Blue Hors-hingste, som har klaret sig særligt godt. Det gælder kårede hingste, medaljehopper, championatsvindere mv. De præmierede avlere er Ruth Knudsen, Wilhelm Schwierking, Svend Rosager, Tove og Ove Nørgaard, Åse og Henning Urup, Søren Bjerre, Joan Andresen, Joan Matthiesen og Niels Linnet, Jytte og Poul Erik Simonsen, Lisbeth Holm, Elisabeth Lykke Andersen, Birgitte Hofmeister, Jytte og Hans Knudsen, Inge og Günter Bastian, Annette Lauridsen, Joachim Wahlers, Zuchthof Bauer, Harry Elton Hansen, Mimi og Finn Jensen.

Efter avlerpræmieringen indtog Allan Grøn igen banen, denne gang med den 7-årige Blue Hors Don Olymbrio e. Jazz/ Ferro/ Sultan, der netop fik kåret to præmiehingste af sin første årgang ved hingstekåringen i Herning. Don Olymbrio er stærkt på vej i sporten og gav en smagsprøve på, at der ligger en lovende dressurkarriere forude.

Blue Hors’ mest eftertragtede avlshingst er den succesfulde 11-årige Blue Hors Zack e. Rousseau/ Jazz/ Belisar, der efterhånden er far til 24 kårede sønner og 23 medaljehopper. En helt usædvanlig hingst og international avlsmatador. Daniel Bachmann præsenterede den elegante, hollandske hingst, som nu går S-dressur og er ved at have fat i Grand Prix-øvelserne.

Læs også

Stinna Tange skal ride Blue Hors-hest

14-06-2019 12:51, af Camilla Tiefensee Schrøder

Pararytteren Stinna Tange har nu fundet den hest, der skal afløse Horsebo Smarties, som hun vandt dobbelt VM-guld med sidste år. Hun har kastet sin kærlighed på en ganske ung 5-årig vallak fra Blue Hors

Daniel og Zack i styrtregn

08-06-2019 15:35, af Britt Carlsen

Jeg tror aldrig, jeg har været så våd som nu, men heller ikke været så glad. Han er så sej, sagde Daniel Bachmann Andersen efter sit ridt i DM-klassens Special med Blue Hors Zack i styrtregn (video)

Dobbelt sejr til Daniel i et stærkt felt

07-06-2019 20:11, af Britt Carlsen

Daniel Bachmann Andersen lagde sig komfortabelt i spidsen af ECCO DM ved Equitour med de to avlshingste Blue Hors Don Olymbrio og Blue Hors Zack, og hele ti ryttere var over 70% 

Sol over Thorup Hjallerup Hingstecenter

19-04-2015 20:52, af Nanna Nørgaard
Avl|

Solen skinnede flot over Thorup Hjallerup Hingstecenter idag da de afholdt deres årlige åbent hus, hvor man kunne komme forbi og se stedets avlshingste, som vil stå til rådighed for sæsonen 2015.

Fuldt hus hos Helgstrand Dressage

13-04-2013 18:28, af Rikke Larsen

Der var fyldt til bristepunktet da Helgstrand Dressage og Støvring Hingstedepot i dag afholdte åbent hus med fremvisning af hingste og indvielse af den nye stald og ridehal

Tronsøskolen åbner dørene til Efterskolernes Dag

29-09-2018 16:53, af Camilla Tiefensee Schrøder

Hvordan er det at gå på efterskole med sin hest? Det kan man få et indtryk af, hvis man besøger Tronsøskolen til åbent hus søndag den 30. september

Åbent Hus hos Nyt Hesteliv

19-04-2009 08:36, af Grethe Næsby
Søndag d. 26. april holder foreningen Nyt Hesteliv Åbent Hus og fortæller om hesteværnssager og om, hvordan man kan hjælpe nødstedte heste

Husk åbent hus ved Thorup-Hjallerup hingstecenter

11-04-2010 10:30, af Maria Schacht
Avl|
Så er det i dag at dørenes åbnes til hingstefremvisning ved Thorup-Hjallerup hingstecenter, hvor der bl.a. er mulighed for at se tophingsten Blue Hors Dicardo.

Åbent hus hos militaryfolket

31-03-2010 08:00, af Maria Schacht
Er du nysgerrig for om military er noget for dig, så er der d. 5. april 2010 rig mulighed for at få et indblik i den spændende tærrænverden inden for hestesporten.

Velbesøgt Åbent Hus hos Thorup- Hjallerup Hingstecenter

12-04-2010 13:50, af Martha Bettina Jensen
Avl|
I går søndag den 11. april afholdte Thorup - Hjallerup Hingstecenter et udendørs Åbent Hus i flot forårsvejr. Hingsteholder Steve Thomsen åbnede dagen ved en velkomst i en forrygende et- spands hestevogn.

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Camilla Tiefensee Schrøder

Webredaktør og nyhedsvagt

Camilla Tiefensee Schrøder
27 14 19 10
cts@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Stinna Tange skal ride Blue Hors-hest

14-06-2019 12:51, af Camilla Tiefensee Schrøder

Pararytteren Stinna Tange har nu fundet den hest, der skal afløse Horsebo Smarties, som hun vandt dobbelt VM-guld med sidste år. Hun har kastet sin kærlighed på en ganske ung 5-årig vallak fra Blue Hors

Daniel, Cathrine og Agnete på podiet

10-06-2019 16:55, af Britt Carlsen

Det blev en helt forrygende afslutning på fire fantastiske stævnedage ved Eqiutour DM - publikum var i høj grad med til at skabe en fænomenal stemning i kürfinalen og rytterne kvitterede ved at vise høj klasse

5-års UVM-kandidater til Vilhelmsborg

09-06-2019 12:51, af Thomas Bach Jensen

Ved UVM-udtagelsen under Equitour i  Uggerhalne har 5-års hestene nu gået to dage i træk, og dommerne har udnævnt otte heste, der går med videre til den endelige udtagelse på Vilhelmsborg

Daniel har valgt Zack til finalen

09-06-2019 11:40, af Britt Carlsen

I dag holder DM-hestene en velfortjent hviledag ved Equitour inden kürfinalen for de 15 bedste mandag eftermiddag. Der er tre ryttere, som er trukket fra feltet i medaljekampen, men der er stor konkurrence mellem syv ekvipager om de efterfølgende placeringer

God stemning i den danske lejr (video)

12-06-2019 20:53, af Annika Knudsen Lorentsen

Ved det store ungdomsstævne Future Champions i Hagen i Tyskland har der her til aften været indmarch, og den danske lejr er i højt humør efter dagens flotte præstationer

6-års UVM-kandidater til Vilhelmsborg

09-06-2019 15:33, af Thomas Bach Jensen

Ved UVM-udtagelsen under Equitour i  Uggerhalne har 6-års hestene nu gået to dage i træk, og dommerne har udnævnt otte heste, der går med videre til den endelige udtagelse på Vilhelmsborg

Daniel og Zack dansede for fyldte tribuner

10-06-2019 15:55, af Britt Carlsen

Det danske mesterskab i dressur er i fuld gang, og Daniel Bachmann Andersen dansede gennem kürprogrammet vurderet til 85,25% (video)

Hun er den første, jeg selv har valgt

11-06-2019 09:04, af Thomas Bach Jensen

I feltet af 6-års heste, der i søndags gik videre til den sidste UVM-udtagelse for Danmark, er den tidligere UVM-finalist Straight Horse Ascenzione, der nu rides af Helen Langehanenberg, som er meget begejstret for DV-hoppen, hun selv har valgt

Topspringryttere til DM hos Absolute Horses

12-06-2019 07:51, af Annika Knudsen Lorentsen

Hvor det for dressurrytternes vedkommende er overstået, må de danske springryttere vente til august før årets danmarksmester kan kåres. Det sker ved det store stævne hos Absolute Horses, som byder på lidt af hvert

7-års UVM-kandidater til Vilhelmsborg

09-06-2019 17:39, af Thomas Bach Jensen

Ved UVM-udtagelsen under Equitour i  Uggerhalne har 7-års hestene nu gået to dage i træk, og dommerne har udnævnt otte heste, der går med videre til den endelige udtagelse på Vilhelmsborg