Blue Hors må indstille sædtapningen

31-05-2024 06:34
Avl

Blue Hors EU hingstestation i Randbøl har meddelt, at de må indstille sædtapningen midlertidigt, da én enkelt prøve fra en af hingstene har været ikke-brugbart, altså hverken positivt eller negativt

Copyright Ridehesten.com
Martin Klavsen er breeding manager hos Blue Hors. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Blue Hors EU hingstestation i Randbøl er underlagt et omfattende prøveprogram for at sikre sundheden hos alle avlshingstene. Dette program omfatter altså regelmæssige blodprøver, sædprøver og svaberprøver fra reproduktionsorganerne, som screenes for forskellige sygdomme. 

Testintervallerne varierer afhængigt af sygdomstypen, men kan være så hyppige som tredje uge i hele bedækningssæsonen. Desværre er en af de seneste prøver, der er foretaget på hingsten Blue Hors Santiano ikke-brugbart, hvilket betyder, at prøven hverken var negativ eller positiv. På baggrund af dette, har Fødevarestyrelsen besluttet, at ingen hingste må tappes, før der foreligger et negativt prøvesvar, meddelte Blue Hors på deres Facebook-side i går, torsdag.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Derfor er det i øjeblikket ikke muligt at bestille sæd fra nogle af avlshingstene på Blue Hors, indtil der er svar på de nye prøver, der allerede er sendt til laboratoriet. Martin Klavsen, der er breeding manager hos Blue Hors fortæller, at de er kede af udmeldelsen, og at der arbejdes på højtryk for at få svar på de prøver, der lige nu befinder sig hos laboratoriet, så tapningen kan genoptages. 

Blue Hors meddeler ligeledes, at avlshingsten Blue Hors Santiano ikke viser tegn på sygdom, og at hingsten desuden er blevet testet hver tredje uge siden december 2023, og har hver gang leveret negative svar. Derfor er Blue Hors overbeviste om, at hingsten ikke er syg, men at der blot er gået noget galt under analysen af prøven. 

Kilde: Blue Hors. 

Copyright Ridehesten.com
Torsdag aften holdt Blue Hors deres årlige følaften med fremvisning af avlernes føl efter Blue Hors-hingste. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner