Kom i terrænet på Vilhelmsborg i dag

29-06-2019 09:00

Britt Carlsen

Den store forhindringsbane til Agria Nordic-Baltic Championships stråler i morgensolen og venter på de første ryttere og heste, som skal overvinde de imponerende forhindringer ude i terrænet i dag - så kom til Vilhelmsborg og få en oplevelse af de helt særlige

Copyright Ridehesten.com

Omkring 60 forhindringer er opbygget ude på den store græsbane, i skoven og inde i parken ved Vilhelmsborgs hovedbygning, hvor rytterne skal ride en sløjfe ind omkring bygningen. Rytterne skal springe specielle forindringer, ride op og ned ad stejle skrænter, springe ud over forhindringer og lande dybt ned på bakken eller spring ud og ind af det store vandkompleks. Alt sammen på tid. 

Rytterne har været gennem dressurbedømmelsen, i dag venter så terrænspringningen, mens det hele bliver afgjort i ridebanespringning ude på græsbanen i morgen søndag. 

Efter dressuren fører de svenske ponyrytter holdkonkurrencen, men danskerne er tæt efter så alt kan ske på terrænbanen i dag. I mesterskabet for junior og ungryttere er Danmark i front efter dressuren, men svenskerne er kun 0,3 points efter. I seniorklassen er det igen Sverige, som har taget teten foran Danmark, men også her er det en marginal føring, der er tale om. 

Det er også i dag, at voltigererne skal i konkurrence for første gang. Det sker inde i opvisningshallen, og det er også en oplevelse at se de dygtige ryttere springe op og af hesten, springe højt op i luften over den, og lande elegant i balance - måske? For også her er det mod, elegance og balance samt et godt samspil mellem longeføren, hesten og voltigererne, der er helt afgørende for resultatet. 

Se starttider og resultater HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen