Brand i stald hos Helgstrand Dressage!

25-08-2021 20:21

Trine Askjær-Jørgensen

Onsdag middag opstod der brand i en af staldene på Ny Ravnstrup hos Helgstrand Dressage i Hjallerup. Heldigvis reagerede personalet hurtigt, så dyr og mennesker kom i sikkerhed. Nu har brandvæsenet fundet årsagen

Copyright Ridehesten.com
I foråret 2019 stod de nye stalde på Ny Ravnstrup klar, men i dag har der været brand i en af bygningerne. Foto: Ridehesten.com/Anette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Onsdag middag udbrød der brand i en af staldene på Ny Ravnstrup hos Helgstrand Dressage i Hjallerup.

Heldigvis fik personalet hurtigt styr på hestene, således at alle dyr og mennesker var i sikkerhed allerede inden brandvæsnet nåede frem.

Indsatslederen ved Nordjyllands Beredskab, Jørgen W. Pedersen, fortalte til Nordjyske:

Inden fremkomsten får vi at vide, at der er styr på dyrene. Personerne har klaret det hurtigt og er ikke kommet noget til. Så ingen tilskadekomne - hverken dyr eller mennesker.

Ilden opstod åbenbart i ca. 15 bigballer halm, som befandt sig i stalden, og det lader til, at det muligvis var et svejseapparat, der havde startet branden, ifølge vagtchef ved Nordjyllands Politi Mads Hessellund.

Det har givet en pænt stor brand i den ene ende af hestestalden, siger indsatslederen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter en times tid fik beredskabet heldigvis afgrænset branden, så det ikke spredte sig til resten af bygningerne, hvorefter de kunne begynde efterslukningen ved at bringe halmen udenfor og slukke ilden helt.

Det var i en af bygningerne på Ny Ravnstrup, Ravnstrupvej 38 i Hjallerup, at der var opstået brand.  Staldene er ellers relativt nye og stod i foråret 2019 klar til at huse alt Helgstrand Dressage's opdræt og ungheste. Heldigvis ser det ud til, at stalden kan redes, da det kun er lidt tag og nogle spær, der har taget skade.

Vigtigst af alt: alle mennesker og heste ok - og alting kom hurtigt under kontrol.

Helgstrand skriver følgende på deres Facebook-side:

Tidligere i dag blev en brand slukket hos Helgstrand Youngsters i Danmark. Alle har det godt - også hestene - og vi sætter stor pris på det hurtige reaktion fra brandvæsnet. Også kæmpestor tak til folkene fra Team Helgstrand, som hjalp med at flytte nogle af hestene.

 

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing