Britta Nielsens børn får afslag på Højesteret

17-02-2022 12:07

Christine Krogh Frausing
Skribent

I oktober sidste år lagde Østre Landsret et halvt år oven i straffen til hver af Britta Nielsens tre svindeldømte børn. Herefter søgte de dømte børn om tilladelse til at få sagen for Højesteret, men har fået afslag

Copyright Ridehesten.com
Britta Nielsen. Foto: Ridehesten.com/Daniel Klestrup Bjærge
Nyheden fortsætter efter annoncen

Britta Nielsens tre børn blev i oktober sidste år dømt for groft hæleri, efter at sagen både havde været for byretten og Østre Landsret. Trods de alle fik lagt et halvt år oven i deres straf efter de tog sagen videre fra byretten til landsretten, var de ikke afskrækket fra at forsøge med Højesteretten også. Men her satte retssystemet en stopklods i, og gav afslag på anmodningen. 

– Jeg troede ikke, de kunne komme i klemme,  [Britta Nielsen]

Det betyder også at Brittas yngste datter, Samina Hayat, får fire års fængsel, imens sønnen Jimmy Hayat får tre års fængsel, og den ældste datter, Jamilla Hayat går med to år. 

Samina Hayat's forsvarsadvokat, Christian Bjerrehuus er dybt uenig i afgørelsen fra nævnet, og mener at man som det mindste burde få en ordentlig forklaring i brevet med afslaget. Det ændrer dog ikke på at procesbevillingsnævnet har vurderet, at sagen ikke egner sig til Højesteret.

Copyright Ridehesten.com
Samina Hayat, modtager af 37,2 millioner kroner igennem groft hæleri. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Britta ville ikke gå mod hendes børn

Nyheden fortsætter efter annoncen

DR's artikel fortæller Britta Nielsen, at hun ved børnenes retssag i Glostrup sidste år manglede baggrundsviden om, hvad det ville betyde at vidne "mod" sine børn, for som mor havde hun ingen intention om at gå imod sine børn. Derfor kom hun ikke med sin forklaring om børnenes forbrug, men i landretten i oktober stod hun frem for at fortælle den fulde sandhed.

Hun fortalte blandt andet, at der er kommet et skel mellem hende og børnene de seneste tre år. Hun har mest kontakt med sin søn og mindre med de to døtre, og hun fortæller, at hun ikke har så meget kontakt med sin yngste datter Samina Hayat, som hun ønsker.

– Jeg troede ikke, de kunne komme i klemme, fortæller Britta Nielsen i DR's artikel.

Samina, der har fået den længste straf, var aktiv springrytter, og det er fundet bevist at hun har modtaget absolut flest penge, mere præcist 37,2 millioner kroner, imens Jamilla skal have modtaget 3,5 millioner kroner, og sønnen Jimmy Hayat 10,7 millioner kroner. 

I retten fortalte børnene at de ikke var bevidste om svindleriet, og at de troede at pengene kom fra en arv, fra deres far døde års forinden. Arven der i alt lød på 290.000.

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner