Britta Nielsen fik ildebefindende i retten

25-10-2019 08:59

Camilla Tiefensee Schrøder

Den svindeltiltalte Britta Nielsen fik i går et ildebefindende under retsmødet i Københavns Byret og måtte køres væk i ambulance. Det er uvist, om hun møder op i retten i dag

Copyright Ridehesten.com
Britta Nielsen. Foto: Ridehesten.com

Det første retsmøde i Britta Nielsen-sagen måtte i går eftermiddags fortsætte uden hovedpersonens tilstedeværelse. Den 65-årige tiltalte blev nemlig kørt væk i ambulance, da hun fik et ildebefindende. Det skriver BT og flere andre medier.

Retsmødet i Københavns Byret fortsatte derefter uden Britta Nielsen. Retsformanden fortalte ikke yderligere om hendes tilstand, men da ambulancen forlod Nytorv i det centrale København, kørte den ikke med udrykning.

Britta Nielsens forsvarer, advokat Nima Nabipour, fortalte umiddelbart efter frokostpausen til BT, at den tiltalte under sin varetægtsfængsling har været indlagt med hjerteproblemer og derfor tager medicin. Det var angiveligt i frokostpausen, at Britta Nielsen havde følt sig svimmel, og i den forbindelse blev ambulancen tilkaldt.

Det et ifølge Ekstra-Bladet endnu uvist, som Britta Nielsen møder op i retten i dag. Dagens retsmøde var det første, hvor hun muligvis ville få mulighed for at forklare sig under et åbent retsmøde.

Der er afsat i alt ni retsdage til sagen, som ventes afsluttet i slutningen af november.

Risikerer 12 års fængsel
Britta Nielsen er tiltalt for groft bedrageri, embedsmisbrug og dokumentfalsk, mens hun var ansat i Socialstyrelsen. Hun er tiltalt for at have overført 117 millioner kroner til egne konti over 298 gange igennem 25 år, som blev brugt på et luksusliv med bl.a. dyre heste.
Strafferammen for groft bedrageri er op til 8 års fængsel, men anklagemyndigheden vil gøre brug af straffelovens paragraf 88, stk. 1, 2 pkt., der i særligt grove tilfælde kan øge strafferammen med yderligere 50 procent. Britta Nielsen kan dermed risikere 12 års fængsel.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner