Hun troede ikke, det ville ramme hendes børn

02-10-2021 14:46

Britta Nielsens tre børn blev sidste år dømt i byretten i Glostrup og ankede deres domme. Derfor har de i denne uge været i landsrettet, hvor deres mor har vidnet, hvad hun ikke gjorde i byretten

Copyright Ridehesten.com
Britta Nielsen, som hun så ud, da hun kom for retten i Sydafrika. Foto: Siphiwe Sibeko/Ritzau Scanpix.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Britta Nielsen, 67, blev sidste år idømt 6,5 års fængsel for over en årrække at have tilegnet sig 117 millioner kroner  fra sin arbejdsplads i Socialstyrelsen. Tæt på halvdelen af pengene er gået til hendes børn, sønnen Jimmy Hayat og døtrene Jamilla og Samina Haya - sidstnævnte aktiv springrytter.

I byretten i Glostrup blev de sidste år alle fængselsstraffe for groft hæleri, da retten fandt det bevist, at de har været bekendt med sandsynligheden for, at værdierne stammede fra kriminalitet, og at de accepterede det. Det afviser børnene, som vil frifindes i sagen, og derfor kørte sagen i onsdags i Østre Landsret.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I DR's artikel fortæller Britta Nielsen, at hun ved børnenes retssag i Glostrup sidste år manglede baggrundsviden om, hvad det ville betyde at vidne "mod" sine børn, for som mor havde hun ingen intention om at gå imod sine børn. Derfor kom hun ikke med sin forklaring om børnenes forbrug, men i landretten i onsdag stod hun frem for at fortælle den fulde sandhed.

Hun fortalte blandt andet, at der er kommet et skel mellem hende og børnene de seneste tre år. Hun har mest kontakt med sin søn og mindre med de to døtre, og hun fortæller, at hun ikke har så meget kontakt med sin yngste datter Samina Hayat, som hun ønsker. – Jeg troede ikke, de kunne komme i klemme, fortæller Britt Nielsen i DR's artikel.

Copyright Ridehesten.com
Britta Nielsen som kunde ved Dansk Varmblods Elitefølauktion i 2007. Foto: Ridehesten.com.

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner