Brug dit sabbatår sammen med din hest på højskole

07-04-2021 19:22

Elsker du at ride og udvikle dig som rytter sammen med din hest? Så tag din hest med på Aalborg Sportshøjskole og få udviklet dine evner indenfor ridning i dressur eller springning

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ridning på Aalborg Sportshøjskole har både fokus på at udvikle din hest og din fysiske tilstand. Derudover har du også mulighed for at uddanne dig som ridetræner på 44 uger. Hestene er opstaldet i Klarup ridecenter, hvor meget af undervisningen også foregår.

Line og Pernille fortæller om deres oplevelse på ridning

– En del vælger at tage ud og rejse i deres sabbatår for at få en masse fede oplevelser. Dette var også et stort ønske for mig, men det er desværre ikke den mest optimale løsning, når man har en hest med på sidelinjen. Derfor ville jeg forsøge at kombinere oplevelser og hest. Dette gjorde, at jeg valgte højskole. Valget faldt på Aalborg Sportshøjskole, fordi ridning her bliver inkluderet i undervisningen. Dette gør, at jeg kan møde nye mennesker og samle gode oplevelser samtidig med, at jeg kan forbedre mig i ridning. Det bedste ved rideundervisningen er, at der er fuld fokus på ens mål fra starten.

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Både træningen på hesten og ens fysiske træning, som er med til at forbedre ens svagheder. Med tre undervisningstimer ugentligt har jeg hurtigt set forbedringer både hos min hest og mig selv. Udover ens egen træning er det også muligt at tage en træneruddannelse. Gennem rideteori får man en masse viden, som man får mulighed for at prøve af i praksis. Jeg tager selv træner 1 og får lov til at undervise lidt på rideskolen. Fællesskab er endnu en fantastisk ting ved ridelinjen. At dele sin interesse, historier og erfaringer samt fællessang i bussen til og fra stalden. Det sætter jeg kæmpe pris på, når jeg normalt går alene rundt i stalden derhjemme, fortæller Line Rich Glerup.

– Jeg startede på ridelinjen på Aalborg sportshøjskole for at dygtiggøre mig med min hest samtidig med, at jeg gerne ville væk fra mine vante rammer, så jeg kunne opleve noget nyt og møde nye mennesker. I det år blev jeg uddannet coach, kostvejleder, rider fitness-instruktør og diplomtræner i ridning, men ikke nok med det har jeg lært mig selv meget bedre at kende, og jeg har fået redskaber ikke kun til ridning og lektier, men også til venskaber og fællesskab. På skolen har jeg lært, at man rent faktisk kan være venner med sine lærer, og at de er der for at hjælpe en, og at de ikke bare gør livet surt. De lærer, jeg har mødt på Aalborg Sportshøjskole, har været med til at give mig troen på mig selv, og fra at være den stille pige i klassen turde jeg pludselig at sige noget i timerne – bare fordi man altid blev mødt med et smil og et “du er god nok som du er og kan sagtens klare det hele”.

Copyright Ridehesten.com

Ridemæssigt var det utrolig givende at få lov til at undervise andre, som man havde set få undervisning af Ann før. Det er let at sidde og se de ting, andre skal gøre, men pludselig at skulle forklare og formulere det selv var utrolig givende, ikke kun til en som den, der blev undervist, men også som den der underviste. For tro det eller ej, mange af de ting vi skulle rette, var de samme. Jeg kan klart anbefale Aalborg Sportshøjskole, hvis du ønsker dig et år, hvor du lærer dig selv at kende på godt og ondt, lærer nye færdigheder indenfor din sport og andres, samt for at få et år med fester, sjov og ballade med en masse nye søde søde og fantastiske venner, lyder det fra Pernille Stokvad.

Næste indtag på Aalborg Sportshøjskole er den 1. august, og du kan vælge mellem ridelinjen eller ridetræneruddannelsen.

Copyright Ridehesten.com
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen