Bruttotruppen er på plads i paradressur

20-12-2020 20:25

Britt Carlsen

Også paradressurrytterne ser frem til en mere aktiv sæson 2021, og så er bruttoholdet sammensat med fokus på PL i Tokyo

Copyright Ridehesten.com
Guldvinder ved EM i Rotterdam, Tobias Thorning Jørgensen. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

De danske paradressurryttere har haft stor international succes de senere år. Ved PL i Rio deltog var følgende på holdet: Stinna Tange, Annika Lykke Dalskov Risum, Susanne Jensby Sunesen og Caroline Cecilie Nielsen. Individuelt vandt Susanne Jensby Sunesen sølv, mens Stinna Tange opnåede to bronzemedaljer.

PL i Tokyo afvikles fra 24. august til 5. september.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Landstræner Astrid Gemal har sammensat bruttotruppen til PL i Tokyo og tre af fire ryttere fra PL i Rio er at finde i bruttotruppen. Blandt andet sammen med guldvinderen fra EM i Rotterdam Tobias Thorning Jørgensen.

Copyright Ridehesten.com
De to medaljetagere ved PL i Rio. Sølvvinder Susanne Jensby Sunesen og dobbelt bronzevinder Stinna Tange. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Truppen er som følger:
Renee Igelski                                   
Camilla D. F. Christensen               
Caroline Cecilie Nielsen                 
Tina Ljumgstrøm Chabert Jensen
Katrine Kristensen                           
Line Thorning Jørgensen               
Line Munk Madsen                         
Stinna Tange Kaastrup                   
Susanne Jensby Sunesen               
Tobias Thorning Jørgensen           

Samt:
Anette Bruun Jensen, holdleder
Astrid Gemal, landstræner
Jesper Bo Hedeager, fysioterapeut/Fysisk træner
Lars Rask Bak, dyrlæge
Malene Maribo, hestemassør

Info

Hvad er de Paralympiske Lege?
De Olympiske og Paralympiske Lege afvikles i dag i de samme faciliteter og har rigtig mange lighedspunkter. Men sådan har det ikke altid været. De første moderne Olympiske Lege daterer sig helt tilbage til 1896 i Athen. De første Olympiske Lege for handicappede blev afholdt et halvt århundrede senere, nemlig i 1948 under navnet navnet Stoke Mandeville Legene.

I Rom i 1960 forsøgte man for første gang at sammenkoble de Olympiske Lege for handicappede og de Olympiske Lege. De to sportsbegivenheder blev afviklet i samme by med blot få ugers mellemrum. Et vigtigt kapitel i den paralympiske historie er ændringen af selve navnet. Indtil Seoul 1988 anvendes betegnelsen de Olympiske Lege for handicappede. Den Internationale Olympiske Komité (IOC) modsætter sig dog brugen af navnet Olympiske Lege, og legene får derfor navnet Paralympics (de Paralympiske Lege).

Danske atleter har deltaget i de Paralympiske Lege siden 1968 i Tel Aviv, Israel. Her deltog vi i tre konkurrencer – bordtennis, bueskydning og svømning. Det blev ikke til medaljer ved legene i Tel Aviv og heller ikke fire år senere i Heidelberg, Vestyskland, men siden har Danmark taget revanche. Ved de Paralympiske Lege i New York 1984 fik Danmark det sportslige gennembrud på internationalt plan ved de Paralympiske Lege. Her vandt vi 25 guld-, 5 sølv- og 14 bronzemedaljer - dog under væsentlig mindre kompetitive vilkår end i dag.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen