Carina Cassøe Krüth jagter World Cup points

21-01-2021 11:46

I den kommende weekend er der World Cup dressur i Salzburg, og Carina Cassøe Krüth er på vej med Heiline’s Danciera for at jagte World Cup points til finalen i Göteborg i april

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heilines Danciera vil i den kommende weekend forsøge at opnå World Cup points i Salzburg. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

1400 km fra Hobro til Salzburg. Det er en lang rejse, men med en stævneplan, der blot rummer få muligheder for start, har landsholdsaktuelle Carina Cassøe Krüth valgt at forsøge at opnå flere World Cup points. Hun og Heiline’s Danciera (Danse) e. Fürstenball (opdr. Stald Heiline) er på bruttotruppen til OL i Tokyo til sommer, og derfor er det vigtigt for hende, at få de starter, det er muligt.

– Vi har givet arrangørerne besked om, at vi gerne ville starte, hvis stævnet blev til noget. Da vi så fik besked på, det kunne afvikles i denne weekend uden tilskuere, støtter vi op omkring det, fortæller Carina. Hun, groom Signe og Danse har overnattet ved Leipzig på vejen mod Østrig. Nu er trekløveret på vej til at tilbagelægge de sidste hundrede kilometer inden Danse kan slappe af i sin boks.

Carina skal ride FEI World Cup kvalifikationen, som finder sted lørdag formiddag med kürfinale søndag eftermiddag. Grunden til, de kommer så tidligt til Salzburg er den simple, at der kun er træningsmulighed inde i den store opvisningshal fredag morgen mellem 6 og 7. Og selvom Danse ikke normalt lader sig påvirke af omgivelserne, har et år med få stævner betydet, at hestenes stævneerfaring er meget begrænset.

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heilines Danciera sluttede på en fjerdeplads ved World Cup på vilhelmsborg. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

World Cup finale i Göteborg
FEI World Cup finale afvikles i april i Göteborg, Sverige. Carina og Danse opnåede en fjerdeplads ved FEI World Cup på Vilhelmsborg i oktober efter Cathrine Dufour/Bohemian, Isabell Werth/Emilio og Jessica von Bredow-Werndl/Zaire-E. I Salzburg er hun igen oppe mod de to stærke tyskere.

– Jeg håber på at samle points sammen til finalen i Göteborg, fortæller Carina. Et godt resultat i Salzburg er afgørende, for der er, som det ser ud nu, kun en kvalifikation tilbage, i Holland, forud for finalen. Alle andre World Cup kvalifikationer er blevet aflyst på grund af coronapandemien.

Carina har planlagt at deltage i det fem-stjernede stævne i Doha om en måned. Flyveturen skal bruges som et led i forberedelsen af Danse mod et muligt OL i Tokyo.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er en kort flyvetur på ca. 6 timer fra Liege til Doha. Det er smart, Danse får prøve det, fortæller Carina fra lastbilen med kurs mod Østrig.

– Vi er i form, tror jeg da, fortæller hun. Uden stævner, hvor man kan måle træningsfremgang og status, er det vanskeligt at vurdere dagsformen. – Det har været svært at træne op imod stævnet, fordi vi først i mandags med sikkerhed viste, at stævnet ville blive afviklet, fortæller Carina, som mandag var hos sin træner Andreas Helgstand for lige at få formen pudset af. – Vi er klar, hun føles fin, men jeg har også redet hende hele tiden.

Danse har ikke behov for at blive taget ud af træning efter større konkurrencer. Hun trives bedre med at arbejde let kontinuerligt, for så at blive sat op til stævnerne igen. – Hun er kørende, vi har vores rutiner, og hun er i en fin grundform. Så er hun skarp, når vi kommer til start, gør hun de ting hun skal, forklarer Carina.

Hun glæder sig helt ubeskriveligt til at komme til stævne igen. I forhold til coronasituationen, så er de alle blevet testet negative inden afrejsen. De bliver testet igen på stævnepladsen, og inden de kommer hjem igen. Så de føler sig sikre, også fordi stævnet er uden publikum med flere coronatiltag implementeret til at øge ryttere og hestepasseres sikkerhed.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald fra Blue Hors, er til start i CDI*** med Atterupgards Orthilia. Foto: Ridehesten.com/Marie L. Mortensen

Nanna til start
Carina Cassøe Krüth er ikke alene om at repræsentere de danske farver i Salzburg. Nanna Skodborg Merrald er til start i den tre-stjernede konkurrence med Atterupgaards Orthlia e. Gribaldi (opdr. Atterupgaard). De har start kl. 13.48 i eftermiddag.

Man kan følge stævnet på ClipMyHorse tv – og se resultater og startlister HER

Læs mere om Heiline’s Danciera i februarnummereret af magasinet Ridehestens i serien: Fra føl til Grand Prix. Magasinet udkommer i næste uge.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen