Carina Nevermann Torup ser frem til Wellington

25-11-2019 06:30

Camilla Tiefensee Schrøder

– Jeg glæder mig helt vildt, siger den 29-årige Helgstrand-rytter, som om lidt over en uge flyver over Atlanten med en flok salgsheste for at tilbringe vintermånederne i Helgstrand Dressages afdeling i Wellington

Copyright Ridehesten.com
Carina Nevermann Torup håber, at der bliver plads til Soda Pop på flyet til Wellington. Foto: Ridehesten.com/Marie Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 3. december tager Carina Nevermann Torup flyet til Wellington, Miami, hvor hun sammen med sine tyske kolleger Madeleinde Bendfeldt og Dr. Ulf Möller har til opgave at passe hestene i Helgstrand Dressages Wellington-afdeling de næste fire måneder.
– Det er superspændende. Jeg ved ikke 100 % hvad der venter, men det bliver i hvert fald en meget anderledes hverdag end herhjemme, og jeg glæder mig helt vildt, siger dressurrytteren, som har arbejdet hos Helgstrand i knap to år.

Mere tid til træning
Opgaven bliver først og fremmest den dagelige træning af ca. seks heste. Hun forventer at have lidt ekstra tid til hver enkelt hest i forhold til hverdagen i Nordjylland, og så glæder hun sig til samarbejdet med Dr. Ulf Möller, som er ansvarlig for driften af salgsstalden i Wellington.
– Han er en superdygtig hestemand og kan sikkert give mig nogle rigtig gode, tyske trænertips, lyder det forventningsfuldt fra Carina.

Hun kan også få mulighed for at starte et par konkurrencer ved den store Global Dressage Festival, ligesom hendes kolleger Anne-Marie Hosbond og Kenneth Damgaard gjorde sidste år.
– Jeg ved det ikke med sikkerhed, men stævnetøjet er i hvert fald pakket, siger hun.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Carina har været i Wellington tre gange før, men det er første gang, hun tager turen i arbejdsøjemed.
– Første gang var i 2006, hvor jeg solgte min pony til en familie derovre. De to andre gange var jeg på ferie og besøgte familien, fortæller Carina, som også ser frem til at mødes med dem igen denne vinter.

På flyvetur med hestene
Den endelige beslutning om, hvilke heste der kommer med på flyveren fra Frankfurt, bliver først taget i sidste øjeblik, og Carina ved derfor endnu ikke, hvilke heste hun selv kommer til at ride derovre. Hun håber dog, at en af de 23 hestepladser om bord på flyet vil gå til Soda Pop, som man bl.a. kunne se hende ride ved Hingstekåringen i Herning.
Hun skal følges med hestene hele vejen, og på den lange flyvetur skal Carina ned og se til hestene hver anden time og sørge for, at alle har det godt.
– Jeg har kørt meget langt og sejlet med heste, men har aldrig fløjet med dem før. Jeg glæder mig til at se, hvordan det hele foregår, når de skal vejes og vente på at blive placeret i flyet. Jeg har hørt fra Kenneth og Anne-Marie, der var af sted sidste år, at der også er alle mulige andre dyr i det lufthavnsområde, så det kan være, der står et eller andet eksotisk dyr ved siden af vores heste. Det bliver sjovt at opleve den del af lufthavnen, som ikke bare er butikker, siger Carina.

I videoklippet nedenfor kan du høre Dr. Ulf Möller fortælle om udvælgelsen af salgsheste til Wellington, og hvordan flyveturen foregår:

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen