Carina og Danse ejede Boxen

10-03-2023 16:39

Trine Askjær-Jørgensen

Så er den 5-stjernede Grand Prix netop afviklet i Jyske Bank Boxen. Med en personlig rekord rundede Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera klassen af med en overbevisende sejr

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 5-stjernede dressur er nu endelig skudt i gang ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, og således fik de mange publikummer i Jyske Bank Boxen fornøjelsen af masser af flot ridning her til eftermiddag.

Andreas Helgstrand åbnede som første rytter på banen ballet med Jovian e. Apache/ Tango, og selvom avlshingsten er relativt ny i Grand Prix-sammenhæng, så lagde de hårdt fra land med en imponerende score på hele 76%. Så var barren ligesom sat for de resterende 11 ekvipager.

Der var både svenskere, en litauer, en tysker og en nordmand til start i klassen, som ellers forventeligt bestod primært af danskerne. Det var da også danskerne, særligt de sidste, der dominerede klassen, som endte med en dansk top-7, mens alle de udenlandske ryttere blev henvist til ”bundplaceringerne”.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Jovian. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Som andensidste ekvipage kom Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors St. Schufro e. St. Moritz Junior/ Blue Hors Don Schufro på banen. Sammen med den natsorte hingst, der var fløjhingst som 4-års og sidste år blev udnævnt til elitehingst i Dansk Varmblod, lagde Nanna ud med en flot fri trav og derefter sidetraversader, begge dele med stor skulderfrihed og overtrædning. Der var virkelig flot fri galop og superflotte, balancerede galoppiruetter.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nanna debuterede avlshingsten i World Cup-sammenhæng på Vilhelmsborg i oktober og red med succes World Cup-kvalifikationen i Mechelen, Belgien, mellem jul og nytår. Udviklingen ser kun ud til at være gået i den rigtige retning; St. Schufro ser ud til bare at blive stærkere og stærkere, og han går med en enorm lethed og ynde. Nanna var forståeligt nok meget glad efter sit ridt, som sikrede dem en score på hele 76,543% og en andenplads.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors St. Schufro. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Som den allersidste ekvipage kom Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera e. Fürsteball OLD/ De Niro (opdr. Stald Heiline) på banen. Man kan vist godt sige, at de med deres seneste præstationer med bl.a. World Cup-sejr i Gøteborg til følge var favoritter til at vinde dagens klasse – og de skuffede ikke.

Carina kom virkelig flot fra start med en Danse – som hun hedder i daglig tale – der så virkelig oplagt og enormt smidig ud. Hun gik fri trav og sidetraversader med kæmpe skulderfrihed, sving og bæring. Den første piaffe-passage-tur var virkelig flot, og Danse gik direkte ned i en helt afspændt fri skridt, så snart Carina lavede overgangen. Anden piaffe gik hun lidt i stå, men piaffe-passage-turen til sidst kørte fuldstændig, som den skulle. Der var store, gennemsprungne toerchangementer og virkelig flotte og stabile galoppiruetter med flot balance og opadbakke-tendens. Publikum klappede velfortjent Carina og Danse det sidste stykke op ad midterlinjen, for de ved nemlig, at både hest og rytter godt kan lide det. I et næsten fuldt Boxen satte Carina og Danse personlig rekord med hele 79,717% og tog sejren.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen