Carl Hester scorer 10-taller med ny Grand Prix-hest

26-09-2020 13:33

I en næsten fejlfri Grand Prix Special-debut med hesten En Vogue scorede Englands internationale dressurstjerne Carl Hester flere 10-taller

Copyright Ridehesten.com
Carl Hester. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den britiske dressurrytter Carl Hester, der kendes for sin egen internationale succes men også som træneren bag verdensstjerne, Charlotte Dujardin – og i Danmark er begge ryttere kendt som tidligere testryttere ved Dansk Varmblods Unghestechampionat i Herning.

Det er Charlottes hest, den 11-årige En Vogue e. Jazz/ Contango, at Carl har gjort Grand Prix Special-debut med til lige under 78% og med flere 10-taller den 19. september i Hartpury ved en serie af træningsstævner og bedømt af 4-stjernede internationale dommere.

Carl har redet En Vogue siden februar måned, men har grundet corona-pandemien ikke startet hesten før nu. Han udtaler til Horse & Hound, at han ville give En Vogue mere tillid og lære ham bedre at kende i stævnesammenhæng, og at hesten var virkelig afslappet og gav en dejlig tur – bortset fra at En Vogue midt i serien af toer-changementer stoppede for at afgive et par hestepærer.

– Og det kan jeg kun bebrejde mig selv, for jeg beder alle mine ryttere om at stoppe, når det sker for dem under træningen, for det er mig, der skal samle det op!, udtalte Carl Hester.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Resten af programmet var aldeles fejlfrit, og der indløb flere 10-taller bl.a. for galoppirouetter og -traverser.

– Han er endnu ikke helt klar til, at jeg beder ham om at lægger kræfterne i, og det vil jeg ikke gøre før næste år, når vi har haft en stævnesæson sammen. Men det skønne er, at han overvejende går på græsmark, hvor vi hentede ham ind i morges for at køre til stævne, og så går han Grand Prix Special om eftermiddagen, udtalte en meget tilfreds Carl Hester til Horse & Hound.

Besøg Carls ejendom i videoen nedenfor.

/Horseandhound.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner