Cathrine og Daniel satte et historisk punktum

03-07-2022 14:43

CHIO Aachen: Der var absolut ingen som kunne hamle op med Cathrine Laudrup-Dufour, som vandt Großer Dressurpreis von Aachen, og med Daniel Bachmann Andersen på tredjepladsen skrev de to dansk historie

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour og Daniel Bachmann Andersen fik lov til at ride en æresrunde side om side. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det er næsten umuligt at finde de rigtige ord for det, som netop er sket her i Aachen. Det danske hold skrev i går historie ved at vinde Nations Cuppen for første gang nogensinde hernede, og i dag sørgede Cathrine Laudrup-Dufour og Daniel Bachmann Andersen for at sikre endnu et historisk dansk resultat. Det gjorde de ved begge at ride sig ind i top-3, og det er første gang nogensinde, at det sker for Danmark i Großer Dressurpreis von Aachen.

Det er en ubeskrivelig rejse, som Cathrine Laudrup-Dufour har gang i. Fem ud af fem sejre ved verdens største ridestævne – det er der vist kun meget få mennesker, som har prøvet før hende. Men det er netop, hvad Cathrine har bedrevet de sidste fem dage i Aachen. 

Først i går fik Cathrine kür-musikken, som hun i dag red til på den 10-årige vallak Vamos Amigos e. Vitalis/Blue Hors Hotline, men det var på ingen måde til at se. Vamos, som udvikler sig for hver gang, han betræder stævnebanen, gjorde alt det rigtige i dag, og med en høj sværhedsgrad i programmet måtte to af de fem dommere give 9,9 for sværhedsgraden, mens tre af dem gav 10 for musikken. Da Dufour hilste af, brød jublen ud på Deutsche Bank Stadion, og da procenten kom frem på skærmen, måtte hun tage sig til hovedet af ren glæde. For det blev intet mindre end 88,37%, og derved fuldendte Cathrine en uge i Aachen, som hun aldrig vil glemme ved at vinde Großer Dressurpreis von Aachen

Det er dog ikke første gang, at den fornemme pris går til en dansker, for i 1985 vandt Anne Grethe Jensen og legendariske Marzog prisen.

De seneste uger har været den vildeste rutchebanetur for Daniel Bachmann Andersen og 10-årige Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic/Michellino (opdr. Nicolai Jepsen og Tina Christoffersen), som gennem de tre klasser virkelig har fundet hinanden igen. I torsdagens Grand Prix var det tydeligt, at Daniel kun havde siddet otte gange på Marshall efter, at han var kommet hjem fra Østrig, men i dag var alt ved det gamle. Daniel kunne virkelig få lov til at ride vallakken og vise de kvaliteter, som Marshall indeholder, så det belønnede dommerne med 82,98%, og det skulle vise sig at være nok til at indtage tredjepladsen i sidste ende.

Det var nemlig kun tyske Frederic Wandres  Duke of Britain FRH e.  Dimaggio/Rubinstein, som formåede at komme imellem de to danskere, da han blev nummer to med 83,88%.

Med en ottendeplads i går var Carina Cassøe Krüth og sølvmedaljehoppen Heiline’s Danciera e. Fürstenball/De Niro (opdr. Stutteri Heiline v/Line Jensen og Heine Bonde Mikkelsen) også til start i dagens kür, hvor de red deres svære og velkendte kür til tonerne fra Dirty Dancing. Danse virkede mere oplagt end de to foregående dage, og med blot en lille fejl i etterchangementerne blev det til en niendeplads med 80,63%.

Dermed satte de tre danske ryttere et flot punktum for en uge i Aachen, hvor Danmark på alle måder har vist, at vi er klar til at kæmpe om medaljerne ved VM i Herning om blot en måned.

Resultatet af klassen.

Stævnet start - og resultatlister. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen