Cecilie Dybro sejrer i Østrig

07-04-2024 10:20

I går red Cecilie Dybro Jensen sig til både en sejr og en andenplads i U25-klassen til det internationale stævne i Stadl Paura. "De gjorde det bedste, de kunne i går", fortæller Cecilie

Copyright Ridehesten.com
Cecilie Dybro Jensen og Blue Hors Bentley. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Cecilie Dybro Jensen er i denne weekend taget til det østrigske Stadl Paura for at starte det internationale stævne. Med sig har hun både den 9-årige Zagori e. Blue Hors Zack/ Sir Donnerhall II og den mere rutinerede Blue Hors Bentley e. Belissimo M/ Weltmeyer, som hun begge starter i U25-klasserne. 

I går blev det til to succesfulde ridt i Intermediare II for Cecilie, der indtog både første- og andenpladsen i klassen. Sejren tog hun sammen med Zagori, der forsat er lidt ny på U25-plan, men alligevel formåede parret af ride sig til en score på 69,441%.

Copyright Ridehesten.com
Cecilie Dybro Jensen med Zagori. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Lige i hælene på Zagori fulgte Cecilie selv på Blue Hors Bentley, der opnåede 68,853% for deres ridt. Cecilie fortæller om sine ridt i går: 

– Jeg er mega glad for mine ture i går. Der er selvfølgelig nogle ting, der kunne blive bedre, men jeg er super stolt over, hvordan de har taget det hele. De gjorde det bedste, de kunne i går.

Her til formiddag rider Cecilie igen på banen, denne gang i U25 Grand Prix. De to heste kræver en lidt forskellig strategi på banen, fortæller Cecilie: 

– Med Zagori er det stadig lidt svært for ham. Så med ham der går det egentlig bare ud på at få ham sikkert igennem og give ham en god oplevelse. Med Bentley der handler det om at holde ro på ham. For han kan sagtens, det er bare et spørgsmål om, om vi kan styre hans temperament!

Copyright Ridehesten.com
Cecilie til præmieoverrækkelse med Bentley. Foto: Privat

Cecilie arbejder forsat på at give den kun 9-årige Zagori lidt mere rutine i de svære klasser. Hun stiftede bekendtskab med Zagori allerede som 5-års, da hun arbejdede på Blue Hors.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Her fik hun overbevist familien om, at de skulle købe Zagori, i første omgang til Cecilies lillesøster. Senere overtog Cecilie atter tøjlerne på Zagori, hvorefter hun begyndte at sigte mod U25-klasserne. 

– Zagori han er min fremtid, mens Bentley er lidt mere den, jeg har med for at øve mig. Han har skullet lære mig at ride de her programmer. Der hersker en lille "venskabelig krig" mellem mig og min far, fordi Zagori er hans hest, og Bentley er min hest. Så der er en lille kamp om, hvem der er bedst. Så han var rigtig glad i går, da Zagori slog Bentley, tilføjer Cecilie. 

Det næste stykke tid kommer til at gå med forsat at udvikle Zagori sammen daglig træner Vibeke Degn Andersen, mens det er planen, at begge heste skal ride med til danmarksmesterskaberne. 

– Zagori skal faktisk gå i Kristianssand her om et par uger, hvor vi også tager Bentley med som træningshest. Og så regner vi med, at vi skal have dem begge to med til DM, slutter Cecilie af. 

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister. 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner