Så er stævnet i Vallensbæk i gang

26-05-2023 19:36

Trine Askjær-Jørgensen

Denne weekend skal vinderne af Agria DRF-mesterskaberne for henholdsvis juniorer, ungryttere og U25-paradressurryttere findes på Vallensbæk Rideklub, samtidig med der også afvikles masser af landsstævneklasser

Copyright Ridehesten.com
Ida Kirstine Bjørn og Hussmanns Jackson. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Her i weekenden holder Vallensbæk Rideklub på Sjælland B-stævne i dressur, og der er ikke blot landsstævneklasser på programmet, men også Agria DRF-mesterskaberne for U25-paradressurryttere samt for juniorer- og ungryttere.

I morgen, lørdag, går det løs med de indledende mesterskabsklasser for paradressur- og ungrytterne på den ene bane, mens der afvikles MB1, MA1 og Intermediaire II på den anden bane. Søndag finder finalen for paradressurrytterne sted, og ligeledes gør den for ungrytterne, for hvem der også holdes en B-finale.

Søndag er første dag, juniorrytterne skal i ilden, hvor de rider deres første afdeling af Agria DRF-mesterskabet. Mandag, anden pinsedag, finder deres finale så sted, og der afvikles også en B-finale for de ryttere, der ikke gik videre til A-finalen. Søndag er der desuden MB2, Prix St. Georges og Grand Prix på programmet og mandag Intermediaire I og MB3. Der er altså masser af god ridning at se frem til på stævnebanerne i Vallensbæk, og Ridehestens fotograf er selvfølgelig til stede søndag og mandag.

Paradressurrrytterne tog i dag hul på weekendens stævne med en Intermediaire A-klasse, hvor der var tre ryttere til start. Sejren i klassen gik til Selma Hauch Christensen med den mørkebrune hoppe Sweetness N e. Sir Salvador/ Florestan I (opdr. Nørrelund v/Inge Madsen). De to red sig sammen til en score på 69,483% og vandt overlegent.

Klassens resultat.

Copyright Ridehesten.com
Kristian Würtz Green og Bovbjergs Zhivago. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Ungrytterne kom godt fra start
Efter paradressurrytterne var det blevet tid til en Prix St. Georges-klasse, der fungerede som opvarmning til ungrytternes DRF-mesterskab, som starter i morgen.

Tre ekvipager gjorde sig særligt bemærkede i toppen, idet de red til utroligt tætte procenter og trak sig et godt stykke væk fra de næste i placeringsrækken. Bedst var Ida Kirstine Bjørn med Hussmanns Jackson e. Johnson/ Belissimo M (opdr. Stald Hussmann), som løb med sejren med 73,509%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Bare 0,307% efter hende kom Kristian Würtz Green og Bovbjergs Zhivago e. Blue Hors Romanov/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Hanne Damgaard og Leif Bovbjerg Jensen), der red til 73,202%.

Tredjepladsen gik til Laura Elisabeth Kjær Rohmann og Zugar Ray e. Blue Hors Zatchmo/ Flemmingh I (opdr. Stutteri Thy), der fulgte trop med 73,070%.

Klassens resultat.

I dagens sidste klasse gik de to bedste placeringer til den samme rytter. Helene Melsen tog med Ranger e. Skovens Rafael/ Tailormade Temptation (opdr. Lena og Ulrik Kristensen) sejren med 70,769% og fulgte tæt derefter på andenpladsen med Gunfire V. DWB e. Governor/ Sir Donnerhall I (opdr. Iben Leere Kamp) til 70,085%.

Tredjepladsen i klassen gik til Sanne Svendsen, der til dagligt træner hos Cathrine Laudrup-Dufour. Med hendes unge hoppe Today e. Totilas/ Blue Hors Hotline (opdr. Per Skjærbæk og Jens Mikael Kortbæk) red hun til 69,316%.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Efter at have solgt Hannah Montana W, som hun selv (med hjælp fra hendes veninde og træner Cathrine Laudrup-Dufour) uddannede til Grand Prix-dressur, købte Sanne Svendsen den unge talentfulde hoppe, Today, som hun nu er i fuld gang med at indtage stævnebanerne på. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen